Dimecres, 22 maig 2024
  • Dimecres, 22 maig 2024
La Bustia pla reforestacio

La recuperació forestal després de l’incendi de Castellví i Martorell començarà el setembre

Per 6 d'agost de 2021 a les 7:00 0 1232 Visites

Els ajuntaments de Martorell i Castellví, juntament amb la Diputació, han presentat el pla d’actuacions

El pla de recuperació de l’entorn natural i reforestació de la serra de l’Ataix es dividirà en tres fases i començarà aquest mes de setembre. Així ho han anunciat els ajuntaments de Martorell i Castellví, amb el suport de la Diputació de Barcelona, en l’acte de presentació del pla que ha tingut lloc a la Sala de Plens de Martorell.

Han estat presents l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; l’alcalde de Castellví, Adrià Camino; el regidor de Medi Ambient de Martorell, Albert Fernández; i el diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, Josep Tarín.

La primera fase, que s’allargarà entre setembre i octubre, “consistirà a protegir, fer franges de seguretat als marges dels camins perquè els arbres cremats no caiguin als camins, reparar un dipòsit malmès i protegir el sòl perquè les pluges no causin cap col·lapse als torrents”, segons ha detallat Tarín.

D’octubre a juny, en la segona fase, es procedirà a retirar la fusta cremada, protegir el sòl per evitar-ne l’erosió mitjançant feixines que aguantin la terra i es duran a terme actuacions per millorar l’hàbitat amb l’objectiu de recuperar la biofauna i afavorir la regeneració natural.

A partir de la primavera, s’iniciarà una tercera fase on es comptarà amb la participació de la ciutadania. Fonollosa ha avançat que es farà pedagogia amb les escoles de Martorell i Castellví. No obstant això, ha assegurat que “la recuperació d’aquesta serra ha de ser consensuada, participada i l’hem de fer entre tots, però de manera correcta. No podem fer accions lliures des de la pròpia voluntat de cadascú”.

En aquesta mateixa línia, Camino ha explicat que col·laboraran entre les institucions: “Cada ajuntament farà tasques individualitzades, però dins el pla d’acció que ha preparat la Diputació de Barcelona” i ha destacat la importància de la reforestació perquè “la serra de l’Ataix és un dels pulmons verds de l’àrea metropolitana”.

Els dos alcaldes s’han reunit també amb l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Roca Dreta de Martorell per agrair la seva tasca durant l’extinció i demanar col·laboració durant la restauració de l’espai forestal malmès.

Aquí més fotografies i vídeos de l’incendi de Castellví i Martorell.

Aquí altres notícies i incendis d’aquest estiu.

Fotografia de portada de la notícia: Presentació del pla de reforestació, a la sala de plens de l’ajuntament de Martorell, aquest dijous [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: