Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Olesa - la Bustia - residencia

La residència Santa Oliva d’Olesa es troba en una situació límit

Per 23 de març de 2020 a les 15:45 0 3062 Visites

En els darrers dies han mort 9 interns i 23 cuidadores són baixa laboral per diferents motius

La residència Santa Oliva d’Olesa “està al límit”. Així ho ha manifestat aquest dilluns l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera. L’Ajuntament insta a la Generalitat una “actuació urgent i de forma immediata” per poder contenir el brot del coronavirus que ja ha provocat 9 víctimes mortals i 9 residents més es troben ingressats a l’Hospital de Martorell en estat greu.

Fins avui, 18 interns de la residència Santa Oliva han estat derivats a l’Hospital comarcal. Tots han donat positiu en la prova de la covid-19.

La situació és crítica pel nombre de contagis i la manca de personal. A la residència continuen 88 persones internes, amb una edat mitjana de 85 anys i amb patologies diverses i moltes de les quals amb una alta dependència. 

Quant al personal, hi ha 23 cuidadors i cuidadores de la residència Santa Oliva per baixa laboral, per diferents motius. Una persona és en aïllament domiciliari i una cuidadora està ingressada. I ha provocat que els torns de treball estiguin sota mínims.

Davant d’aquest escenari, Riera insta a la Generalitat -qui té les competències- que “prengui el control del centre” i que “proveeixi de material sanitari”. I ha afegit que el CAP Olesa “necessita de forma urgent material sanitari adequat per mantenir l’atenció i protegir la seva plantilla”.

A més, la residència Sant Agustí han derivat quatre interns a l’Hospital de Martorell. Un d’ells és al Sagrat Cor Germanes Hospitalàries; i els altres tres residents, un ha donat positiu i dos més són a l’espera de conèixer el resultat de la prova.

Segons les dades facilitades per CatSalut a l’Ajuntament, Olesa comptabilitza 29 persones afectades per coronavirus. A l’Hospital de Martorell resten ingressades 13 persones, tres de les quals són interns de la residència Santa Oliva; 5 més al Sagrat Cor Germanes Hospitalàries i la resta estan confinades a casa. 

Olesa és el municipi on ha colpejat amb més força la covid-19 amb 11 víctimes, 9 de les quals a la residència Santa Oliva. En el còmput global al Montserratí es comptabilitzen 13 morts i 154 positius per coronavirus.

Fotografia: La residència Santa Oliva concentra la majoria de morts per coronavirus al Montserratí [La Bústia]
Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: