Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
La Bustia Alicia Arevalo Sant Andreu (1)

La santandreuenca Alicia Arévalo, primera dona en narrar un partit de futbol a RTVE

Per 18 de març de 2022 a les 7:00 0 1892 Visites

La jove periodista explica a La Bústia com ha estat l’experiència i quins són els seus propers reptes

La santandreuenca Alicia Arévalo ha fet història en convertir-se en la primera dona en narrar un partit de futbol a RTVE, una cadena pública. Ho ha fet aquest dimecres 16 de març en els quarts de final de la Copa de la Reina entre el Granadilla i el Sevilla. A més, juntament amb la seva companya Patricia Campos, ha estat el primer partit que ha ofert la cadena narrat i comentat només per dones.

Arévalo ha admès a La Bústia que “haver narrat aquest partit ha estat un somni fet realitat. La meva il·lusió sempre ha estat dedicar-me a veure, comentar i explicar futbol. És la meva passió i sempre ha estat un objectiu a perseguir. A base de treball i constància, s’ha assolit”.

La santandreuenca ha estudiat periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i aviat complirà dos anys des que va entrar a treballar a RTVE. Tot i que ja havia fet de comentarista en altres partits, ha estat el primer cop que ho ha fet narrant. “L’experiència ha estat tot un repte des del moment en què em proposen assumir la narració del partit. Ha estat molt gratificant i una recompensa a moltes hores d’esforç i dedicació”, ha comentat.

La jove periodista vol que aquesta oportunitat sigui la primera de moltes i ha destacat que el seu objectiu ara és “que no quedi en una anècdota i que sigui un fet habitual que una dona narri partits de futbol”.

Les periodistes Danae Boronat i Sara Giménez han estat un exemple per a ella, ja que van ser pioneres en fer-ho a la televisió i a la ràdio, respectivament. Ara Arévalo és conscient que també ella ha pogut “obrir una porta” que no vol “que es tanqui”. “Vull ser l’exemple que la dona és capaç d’explicar, usualment, un esport que abans era considerat només d’homes”, ha explicat.

Sobre la seva companya en la seva primera narració, Patricia Campos, ha assegurat que ha estat “fonamental” perquè li va donar molta seguretat i tranquil·litat. La santandreuenca ha comentat que minuts abans del partit li va dedicar unes paraules “que van aconseguir espantar les meves pors i nervis. Em va dir que era molt valenta per acceptar aquest repte i que confiava que ho faria molt bé”.

Arévalo, de 23 anys, va viure a L’Hospitalet de Llobregat fins als 5 anys, quan es va mudar a Sant Andreu. Dels 8 als 12 anys va jugar a l’equip de futbol de Sant Andreu, després va continuar la seva carrera esportiva al Levante Las Planas i al Cornellà. Actualment forma part de les files del primer equip femení del CD Fontsanta-Fatjó.

El fet de jugar a futbol també l’ha ajudat a entendre aspectes del joc, decisions tàctiques i a ser empàtica amb les jugadores sabent com es poden sentir en determinats moments del partit. “Això em permet fer una valoració amb més criteri”, ha conclòs.

Fotografies: Alicia Arévalo durant la narració i en altres aparicions a RTVE [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: