Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia vacunacio Olesa (1)

La vacunació contra la covid-19 continua a Olesa

Per 7 de gener de 2021 a les 7:00 0 1149 Visites

Aquest dijous 7 de gener han entrat en vigor noves restriccions per frenar els contagis

La campanya de vacunació continua el seu ritme i aquest dimarts 5 de gener ha estat el torn de les residències d’Olesa. Els residents i treballadors de La Vila, Nostra Senyora de Montserrat, Fundació Privada Santa Oliva i Sant Agustí han estat els primers en rebre la primera dosis de la vacuna de la farmacèutica Pfizer. Al cap de 21 dies, els sanitaris tornaran als centres per administrar-ne la segona.

El Departament de Salut ha informat aquest dimecres que ha doblat en 24 hores el nombre de dosis de la vacuna subministrades a Catalunya. Actualment s’ha administrat la primera dosi a 20.843 persones. Concretament, a la regió metropolitana sud hi ha un total de 3.169 vacunats.

D’altra banda, aquest dijous dia 7 han entrat en vigor les noves restriccions per frenar els contagis. La mesura més destacada per als pròxims 10 dies és que Catalunya torna al confinament municipal cada dia de la setmana, entre d’altres que es van explicar aquest mateix dilluns.

Les noves mesures no afecten a la tornada a l’escola després de les festes, que es farà l’11 de gener tal com estava previst. El director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, ha descartat endarrerir l’inici del segon trimestre en una entrevista a Catalunya Ràdio. També ha anunciat un cribratge amb PCR entre els 170.000 docents de 5.130 centres educatius del país entre l’11 i el 29 de gener.

Una altra de les notícies destacades d’aquest dimecres és l’aprovació per part de la Comissió Europea de l’autorització de la vacuna nord-americana de Moderna, després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) també hi hagi donat llum verda hores abans. Es tracta de la segona vacuna per fer front a la covid-19 i que ja s’ha començat a injectar en diferents estats europeus.

Fotografies: Vacunació a les residències La Vila i Nostra Senyora de Montserrat [Aj]

Print Friendly, PDF & Email