Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia La Vinyeta del Ricardo Peregrina gener febrer 2022

La Vinyeta del Peregrina, els canvis de protocols i els problemes de la pandèmia

Per 3 de febrer de 2022 a les 7:00 0 1109 Visites

Salut deixarà de fer tests d’antígens a les escoles quan hi hagi un positiu a l’aula

Publiquem la Vinyeta del Peregrina sobre els canvis de protocols que s’estan aplicant des de l’inici de curs i de la tornada de les festes de Nadal a les escoles. Unes mesures, uns canvis i una pandèmia que provoca problemes, com els de salut mental.
 

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest dimecres que a partir de dilluns es deixaran de fer tests d’antígens als escolars quan hi hagi un positiu a l’aula. Només es mantindran els cribratges entre els professors i en els centres d’educació especial.

Aquesta mesura que ara s’elimina la va aplicar Salut en el retorn a les classes després de Nadal com una “capa de seguretat addicional” tot i que l’Estat espanyol no ho demanava. Els tests d’antígens s’estaven oferint a les farmàcies o als CAP en el cas dels alumnes més petits. Els qui ja tinguin la recepta encara se’l podran fer durant aquests dies.

Cabezas ha argumentat que la decisió s’ha pres després d’una baixada “clara” dels contagis en tots els grups d’edat. Durant el mes de gener s’han fet 44.809 testos a aquest col·lectiu amb una positivitat d’un 7,4%.

Pel que fa a les quarantenes a les escoles, el Govern demanarà al Consell Interterritorial eliminar-les. A dia d’avui, els alumnes majors de 12 anys han de fer-la en cas d’un positiu a l’aula si no estan immunitzats i en el cas dels alumnes d’educació infantil i de primària, quan són cinc positius.

Dibuix: La Vinyeta del Peregrina a la primera edició en paper de l’any de La Bústia.

Print Friendly, PDF & Email