Diumenge, 16 juny 2024
  • Diumenge, 16 juny 2024

L’abocament de trastos i voluminosos, un problema constant

Per 8 de juny de 2020 a les 18:00 0 1003 Visites

L’Ajuntament d’Abrera intensifica els serveis de manteniment de la via pública i d’avís

El problema d’incivisme amb l’abocament de trastos vells és constant en diversos municipis, per no dir a tots, ja abans de la pandèmia.

Durant l’estat d’alarma s’han difós fins i tot fotos i vídeos a les xarxes socials. Fins i tot a Esparreguera es van detectar veïns d’altres municipis que es desplaçaven per llençar la brossa i altres materials de grans dimensions i alguns han estat identificats i multats, segons algunes fonts consultades.

A Abrera, les últimes setmanes s’han detectat un augment del nombre d’andròmines i voluminosos a la via pública. En aquest cas, al barri de Sant Miquel, on s’hi ha abocat un gran nombre de trastos vells.

Des de l’Ajuntament han fet una crida al civisme a través dels canals municipis i demanen a la ciutadania que mantingui els carrers nets i lliures d’obstacles, facilitant així la feina al personal de recollida de residus i neteja.

El veïnat d’Abrera que no puguin tenir a casa els voluminosos, els poden treure els dimecres al vespre, deixant-los al costat dels contenidors i a la vista, però sense entorpir el pas de persones i vehicles. 

En declaracions a Ràdio Abrera, l’alcalde Jesús Naharro ha fet una crida a la ciutadania “perquè tingui un comportament responsable i sostenible”. En el cas d’Abrera, a més, s’ha habilitat el correu voluminosos@abrera.cat per avisar de la tipologia i la ubicació.

A tots els municipis, s’han intensificat els serveis de neteja i manteniment de la via pública per garantir la prevenció i contenció del coronavirus, realitzant tasques de desinfecció i neteja dels contenidors. També les deixalleries han reprès el servei amb els horaris habituals. 

Fotografia: Trastos vells acumulats als contenidors del barri de Sant Miquel d’Abrera [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, C-Abrera, Societat