Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024

Laia García i César Alcalá, campions de Catalunya d’escacs

Per 6 d'abril de 2021 a les 12:00 0 1395 Visites

La martorellenca en la categoria sub-12 i el sesrovirenc en la sub-16

Laia García, jugadora del Club Escacs Martorell, ha guanyat el Campionat de Catalunya d’escacs en la categoria sub12 que s’ha celebrat a Salou. Aquesta primera plaça li dona l’oportunitat de disputar l’estatal, que tindrà lloc a Granada del 5 al 10 de juliol.

La competició ha seguit el sistema suís a nou rondes i la martorellenca ha estat la novena classificada del rànquing general i la primera en femení, amb 6,5 punts. El primer lloc en la categoria femenina el va aconseguir en l’última ronda, on va eixamplar l’avantatge amb la seva perseguidora Martina Lázaro, del PE Sitges Prado Suburenc.

Aquesta és la segona temporada de Laia García com a jugadora d’escacs. En la categoria sub-12 s’ha estrenat amb una medalla d’or, sent la seva millor marca en un campionat català. En la sub-10 va ser segona classificada. La temporada passada també va ser campiona del Baix Llobregat. A nivell estatal, l’estiu passat va aconseguir una medalla de bronze.

Per la seva banda, el sesrovirenc César Alcalá, del Club d’Escacs Peona i Peó, ha revalidat el títol de campió de Catalunya en la categoria sub-16 fent front a les nou rondes d’un torneig en què van participar 64 jugadors. El seu potencial li va donar l’oportunitat de participar 10 dies abans en un torneig tancat on només podien competir deu mestres internacionals, el 12th Barcelona Closed IM, celebrat a Barcelona del 15 al 24 d’abril.

Fotografia: Els campions d’escacs Laia García i César Alcalá [Aj de Martorell / Aj de Sant Esteve]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: