Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
La bustia Gelida

L’Ajuntament de Gelida paga més de 6.000 euros per regularitzar la feina d’un treballador

Per 5 de febrer de 2021 a les 17:00 0 700 Visites

El ple aprova la gratuïtat de l’ocupació de les terrasses i el pagament a l’Agència Tributària de Catalunya

L’equip de govern de Gelida (ERC, Primàries i en Comú) informa que l’Ajuntament de Gelida ha pagat les quotes corresponents a la Seguretat Social i una sanció de reclamació de deute pels treballs esporàdics d’un empleat sense un contracte que ho regulés. Els fets van passar durant diversos anys en el mandat anterior (PSC-ICV).

Els pagaments es van realitzar el mes de novembre de 2020, i el consistori explica que aquesta notícia feta pública per l’ACN “fa referència a la resolució d’Antifrau davant d’una denúncia de la CUP“.

El govern actual ha aclarit que “la resolució d’Antifrau no s’ha comunicat ara, sinó que és del 6 de març del 2020 i dona resposta a la denúncia arxivant la causa i efectuant unes recomanacions al consistori”.

Les irregularitats venien per les tasques puntuals que feia un treballador per l’Ajuntament sense un contracte regularitzat. L’alcaldessa Lluïsa Llop ho va explicar en el Ple del 19 de novembre de 2019 i en el butlletí de març de 2020, i que aquestes eren feines de cartellera i repartiments.

L’Ajuntament, mitjançant la Inspecció de Treball, va procedir a la regularització de les quotes a la seguretat social que no havien cotitzat sense estar donat d’alta. El mes de novembre va pagar 2.962,29 euros amb un recàrrec de 592,46 euros. També va pagar una sanció de 3.126 euros en concepte de reclamació de deute.

El govern municipal també ha remarcat que mai ha amagat cap irregularitat i que creu “imprescindible que tots els treballadors i treballadores municipals desenvolupin la feina en una situació laboral clara i legals, i distingint els casos en què hi hagi voluntariats també clarament”.

Aprovacions destacades en el ple de gener

En el primer ple de l’any a l’Ajuntament, es va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal de l’ocupació de terreny públic per posar terrasses de bars i restaurants de forma gratuïta. La proposta serà vigent mentre duri la pandèmia i no més enllà del 31 de desembre de 2021.

També va ser aprovada una moció per tal de fer el pagament d’impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya. Va ser presentada per Gelida per la República-Primàries Catalunya i Esquerra Republicana i va ser aprovada gràcies al vot de qualitat de l’alcaldessa, ja que va obtenir 6 vots a favor -ERC, Primàries i CUP-, 6 en contra del PSC i l’abstenció de Gelida en Comú.

Fotografia: L’Ajuntament de Gelida regularitza les feines d’un treballador, aprova la gratuïtat de les terrasses de la restauració i pagarà els impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalanya [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Gelida, Política