Dimecres, 22 maig 2024
  • Dimecres, 22 maig 2024
La Bustia Ajuntament Olesa

L’Ajuntament d’Olesa tramita judicialment les presumptes irregularitats del regidor cessat del govern que era responsable de la Policia Local

Per 10 d'abril de 2024 a les 18:25 0 398 Visites

El Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts informen que hi ha “102 expedients sancionadors, entre caducats i prescrits, que comporten una pèrdua patrimonial de 23.000 euros” per a les arques públiques

 

El govern tripartit d’Olesa (Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts) ha donat més informació sobre el cessament de Jordi Martínez (Bloc Olesà-CUP) com a regidor, entre altres de Seguretat Ciutadana que inclou la Policia Local. La destitució es va fer afectiva el divendres 5 d’abril a través d’un decret de l’alcalde Jordi Parent (ERC), acordada prèviament per l’equip de govern.

Per una banda, que l’Ajuntament d’Olesa ha tancat aquest dimecres “l’expedient d’actuacions prèvies reservades al voltant de l’actuació del fins fa uns dies regidor de l’equip de govern Jordi Martínez al capdavant de la Regidoria de Seguretat Ciutadana”.

Expliquen que “després de detectar presumptes irregularitats en la tramitació d’expedients administratius i un cop analitzades totes les dades, l’Ajuntament d’Olesa posa avui els fets en coneixement de l’autoritat judicial perquè sigui aquesta qui determini si poden ser constitutius d’un presumpte delicte de prevaricació per omissió. L’Ajuntament ha seguit les recomanacions de tècnics i juristes que l’han assessorat en aquest expedient”.

De l’altra, informen que les presumptes irregularitats detectades afecten “102 expedients sancionadors caducats i/o prescrits, que han suposat una pèrdua patrimonial d’uns 23.000 euros. Es tracta d’expedients, per tant, que no s’han tramitat degudament”.

El comunicat recorda que l’Ajuntament respecta “la presumpció d’innocència i el dret a la defensa del regidor afectat” i que “ha pres totes les decisions amb la màxima responsabilitat per protegir els interessos de la ciutadania i de la institució”.

També que “totes les decisions preses i accions iniciades han tingut l’acord de les tres formacions que conformen l’equip de govern que continua sent un equip sòlid i estable, compromès amb el futur d’Olesa i amb la transparència i el bon govern”.

Sorpresa al govern tripartit d’Olesa: destitueixen el regidor amb competències de la Policia Local.

Reaccions de PSC i Olesa Oberta.

Fotografia: La façana de l’ajuntament d’Olesa [LB/Arxiu]

Print Friendly, PDF & Email