Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia ple investidura 2019 Sant Esteve Sesrovires

L’alcalde de Sant Esteve anuncia un nou acord de govern amb AraSes

Per 27 de gener de 2020 a les 16:35 0 1535 Visites

ERC, AU i AraSes retiren la moció de censura i Joan Galceran entrarà al govern amb el PSC com a tinent d’alcalde delegat i coordinador d’àrees de l’Ajuntament

No hi haurà moció de censura a Sant Esteve contra el govern del PSC en minoria. El motiu ha estat el canvi de suport del regidor d’AraSes, que ha passat de presentar una moció de censura amb ERC i Alternativa Unitària per Sant Esteve (AuxSes), a arribar a un acord amb els socialistes.

El Ple, que estava previst per aquest dimarts 28 de gener al migdia, es desconvocarà quan tots els grups hagin signat la retirada de la moció. 

De moment, La Bústia ha confirmat que només ho ha fet AraSes, el partit de l’exalcalde Joan Galceran. I que per disponibilitat laboral, ERC amb l’exalcaldessa Carme Rallo al capdavant, i AuxSes amb Laura Haba, ho faran aquest dimarts a les 8 del matí, segons confirma la cap republicana.

L’alcalde Enric Carbonell ha explicat a La Bústia que “hem arribat a un acord de govern entre el PSC i AraSes perquè Galceran entri al govern com a tinent d’alcalde delegat i coordinador d’àrees de l’Ajuntament”. Carbonell ha dit que l’acord “el ratificarà l’assemblea socialista” i que “en pocs dies signaré el decret d’alcaldia perquè es faci efectiu”.

ERC i AuxSes han fet públic que el regidor d’AraSes els ha comunicat aquest diumenge, personalment, “la seva voluntat de trencar el pacte signat” el 14 de gener”. De moment els dos grups han emès un comunicat conjunt i, el divendres 31 a les 20h al Casino, faran un acte públic per explicar-ho amb més detalls, segons ha informat Rallo a La Bústia.

Aquesta és el text conjunt d’ERC i Alternativa Unitària per Sant Esteve:

“D’ençà de les passades eleccions municipals, Esquerra Republicana i l’Alternativa Unitària hem estat treballant conjuntament per garantir una alternativa de govern estable a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires que superi el model caduc que ha enfonsat el nostre municipi.

Al ple d’investidura, el regidor d’ARA, Joan Galceran, va donar suport a la candidatura del senyor Enric Carbonell, canviant al darrer moment l’abstenció que ens havia manifestat com a posicionament al ple. A mitjan octubre, però, el representant d’ARA ens manifestava a ambdós grups la seva voluntat d’afegir-se a l’acord, entomant un mea culpa, atès el desori i les males experiències amb el govern del PSC. Fou el mateix Joan Galceran qui proposà també una moció de censura contra el PSC.

Fruit de moltes converses i de mesos de negociacions, aquest gener va fructificar finalment un acord de govern i un acord de moció de censura que es va presentar conjuntament el passat 14 de gener i en què els tres grups afirmàvem “que l’actual equip de govern segueix amb la mateixa forma de fer política que ja va portar el nostre ajuntament a una situació catastròfica l’any 2012” i constatant que el “govern municipal en minoria es mostra incapaç de redreçar la situació del municipi pel que fa als serveis bàsics, el manteniment del municipi o la qüestió econòmica i treballa fent una fugida endavant sense encarar els problemes reals, que són molts i molt greus, amb mesures innecessàries i populistes”.

El comunicat de resposta del PSC afirmava que “res feia pensar que fins al dia d’avui, el representant del grup ARAses canviés l’orientació del seu suport al govern” i que “el govern municipal esgotarà els deu dies hàbils (…) per tal d’intentar revertir aquesta situació”. Avui, 26 de gener, menys de dues setmanes després, el senyor Galceran torna a canviar de parer i ens comunica en persona la seva voluntat de trencar el pacte signat fa un parell de setmanes.

Durant mesos hem estat treballant per donar una oportunitat al nostre poble, superant una a una les discrepàncies i desconfiances, sempre pensant en el futur del nostre poble. Estem convençudes i convençuts que era el nostre deure intentar-ho, però malauradament la vella política torna a jugar amb el futur del poble i torna avantposar altres interessos al benestar de la gent.

Esquerra Republicana i l’Alternativa Unitària seguim on hem estat sempre i fent allò que tothom que vol un canvi democràtic ha de fer: seure i parlar.

Per tots aquests motius, en vistes del viratge del regidor d’ARA, les regidores i regidors sotasignants, en representació dels grups d’ERC i de l’Alternativa Unitària, retirem la moció de censura i manifestem públicament que ja s’han exhaurit definitivament les vies possibles de treball conjunt amb el regidor d’ARA, ja que per això són imprescindibles la coherència i l’estabilitat en els compromisos”.

L’escrit està signat per les regidores i regidors, Carme Rallo (ERC), Laura Haba, (AuxSes), Adrià Companys (ERC), Anna Falguera (ERC), David Sánchez (ERC) i Maribel Mercader (ERC).

Quan els tres grups van presentar la moció censura, el govern del PSC va explicar que intentaria revertir-la.

Fotografia: Moment del Ple de constitució del nou consistori 2019-2023 quan Galceran investeix Carbonell com alcalde, el 15 de juny de 2019 [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: