Divendres, 23 febrer 2024
  • Divendres, 23 febrer 2024
La Bustia Martorell coronavirus

L’àrea sanitària de l’hospital de Martorell continua en alerta

Per 31 d'agost de 2020 a les 7:00 0 2475 Visites

Els casos positius a la zona es mantenen constants i els Ajuntaments prenen noves mesures per evitar la propagació del virus

Les dades de contagis als 10 municipis de difusió de La Bústia en aquesta última setmana (del 24 al 30 d’agost) són d’un total de 102 nous casos positius confirmats de covid-19, que s’han d’afegir 1.341 sospitosos. La setmana anterior (del 17 al 24 d’agost) van ser un total de 104 nous casos positius i 913 sospitosos nous.

Per tant, les dades de casos positius es mantenen, mentre que les dels sospitosos creixen respecte la darrera setmana. La taxa reproductiva efectiva (Rt), que indica quantes persones de mitjana contagia cada persona infectada, és d’1.2, el que implica que el nombre de nous casos positius es manté constant.

Segons les dades a data de 26 d’agost, el risc de rebrot (iEPG), a Sant Andreu, Olesa, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve, Gelida i Masquefa és alt, a Martorell i Collbató mitjà-alt, i a Castellví baix.

A l’ABS Baix Llobregat Nord, 113 casos positius nous confirmats i 1.445 sospitosos aquesta darrera setmana. La setmana anterior van ser un total de 122 casos positius i 1.010 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 2.131 i el total de sospitosos és de 16.414.

De casos positius de covid-19 i sospitosos, per municipis, s’han detectat en 7 dies, del dilluns 24 al diumenge 30 d’agost a la nit:

Martorell, 14 casos positius nous confirmats i 191 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 459 i una mitjana de 2 casos diaris nous des del 24 d’agost. El dia amb més positius ha estat el dimecres 26, amb 5 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 2.856, 191 més que la setmana anterior i una mitjana de 27,2 sospitosos al dia.

Sant Andreu, 23 casos positius nous confirmats i 406 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 352 i una mitjana de 3,2 casos diaris nous des del 24 d’agost. El dia amb més positius ha estat el dijous 27, amb 8 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 2.931, 406 més que la setmana anterior i una mitjana de 58 sospitosos al dia.

Olesa, 18 casos positius nous confirmats i 212 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 301 i una mitjana de 2,5 casos diaris nous des del 24 d’agost. El dia amb més positius ha estat el dijous 27, amb 5 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 2.602, 212 més que la setmana anterior i una mitjana de 30,2 sospitosos al dia.

Esparreguera, 13 casos positius nous confirmats i 206 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 240 i una mitjana d’1,8 casos diaris nous des del 24 d’agost. El dia amb més positius ha estat el dijous 27, amb 9 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 2.121, 206 més que la setmana anterior i una mitjana de 29,4 sospitosos al dia.

Abrera, 7 casos positius nous confirmats i 94 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 180 i una mitjana d’1 cas diari nou des del 24 d’agost. El dia amb més positius ha estat el dimecres 26, el dijous 27 i el dissabte 29, amb 2 casos nous cada dia. El total de sospitosos acumulats és de 1.177, 94 més que la setmana anterior i una mitjana de 13,4 sospitosos al dia.

Sant Esteve, 3 casos positius nous confirmats i 53 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 153 i una mitjana de 0,4 casos diaris nous des del 24 d’agost. El dia amb més positius ha estat el divendres 28, amb 2 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 900, 53 més que la setmana anterior i una mitjana de 7,5 sospitosos al dia.

Collbató, 2 casos positius nous confirmats i 29 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 41 i una mitjana de 0,2 casos diaris nous des del 24 d’agost. El dia amb més positius ha estat el dijous 27, amb 2 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 444, 29 més que la setmana anterior i una mitjana de 4,1 sospitosos al dia.

Castellví, 0 casos positius nous confirmats i 13 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 19. El total de sospitosos acumulats és de 233, 13 més que la setmana anterior i una mitjana d’1,8 sospitosos al dia des del 24 d’agost.

Gelida, 18 casos positius nous confirmats i 57 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 91 i una mitjana de 2,5 casos diaris nous des del 24 d’agost. El dia amb més positius ha estat el dissabte 29, amb 8 casos nous. El total de sospitosos acumulats és de 677, 57 més que la setmana anterior i una mitjana de 8,1 sospitosos al dia.

Masquefa, 4 casos positius nous confirmats i 80 sospitosos. Des de l’inici de la pandèmia al març, l’acumulat de positius amb prova diagnòstica és de 64 i una mitjana de 0,5 casos diaris nous des del 24 d’agost. El dia amb més positius ha estat el dimecres 26, el dijous 27, el divendres 28 i el diumenge 30, amb 1 cas nou cada dia. El total de sospitosos acumulats és de 829, 80 més que la setmana anterior i una mitjana d’11,4 sospitosos al dia.

Es prohibeixen les reunions de més de 10 persones

A partir del dissabte 29 d’agost i durant un termini inicial de 15 dies, les reunions o trobades de 10 persones estan prohibides, segons la Resolució SLT/2017/2020 aprovada per la Generalitat de Catalunya a data de 28 d’agost. Aquesta restricció afecta tant l’àmbit privat com el públic. És aplicable també a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars.

No estan incloses en aquesta prohibició les activitats laborals, de culte, els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres i els mitjans de transport públic.

Tampoc estan incloses, sempre que es compleixin les indicacions del Pla d’actuació del PROCICAT les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com teatres, cinemes, carpes de circ o similars, així com biblioteques, arxius, museus, monuments o activitats lúdiques, recreatives i d’equipaments esportius.

Aquesta limitació no és aplicable al dret de manifestació. La restricció se suma al conjunt de mesures de seguretat vigents aprovades per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’evitar el contagi de la covid-19.

Cancel·lació d’actes, proves PCR i denúncies per evitar la propagació del virus

Els Ajuntaments de la zona continuen recordant la importància de continuar complint totes les mesures de seguretat i d’higiene establertes. A més, alguns d’ells n’han pres d’altres per evitar la propagació del virus.

A Martorell, les associacions de veïns dels barris de la Font de la Mina i Rosanes han decidit suspendre la celebració de les seves respectives festes, previstes pel cap de setmana del 4 al 6 de setembre i pels dies 19 i 20 del mateix mes, respectivament. S’afegeixen així a la suspensió de festes d’altres 6 associacions: Buenos Aires, Can Bros i pont del Diable al mes de juny, i Can Cases, Torrent de Llops i Rodalies i Can Carreres al llarg del mes de juliol.

El 18 d’agost, Sant Andreu va incorporar vuit agents cívics per recordar als veïns les mesures de prevenció contra la covid-19. En els primers deu dies de servei, fins al 28 d’agost, la Policia Local ha imposat 271 denúncies per incompliment de les normes: a 210 persones per no dur la mascareta en espais públics, a 8 dependents de comerços que tampoc la portaven, a 45 persones que consumien alcohol a la via pública, a 4 responsables de locals que no respectaven el seu horari i a 4 que fumaven a la via pública. A més, els agents han repartit més de 150 mascaretes a persones que no en duien, han donat més de 700 pots de gel hidroalcohòlic i han informat a un miler de persones.

A Olesa, a data de 25 d’agost s’han realitzat un total de 1.487 PCR al CAP del municipi. Pel que fa a les residències de persones grans, s’estan realitzant proves PCR als residents i professionals amb sospita clínica i als seus contactes estrets. També es fa la prova a tots els residents abans d’entrar al centre i als treballadors que tornen de vacances després de 3 setmanes. També a aquells ciutadans que les autoritats sanitàries ho demanen.

Aquesta setmana, des de l’Ajuntament d’Esparreguera i a través del CAP del municipi s’han fet proves PCR a 79 persones de l’edifici de Can Vidal, després de detectar-se amb anterioritat 8 casos positius a quatre domicilis de la mateixa finca. Després de conèixer els resultats s’ha descartat la propagació de la covid-19.

A Abrera, fins al 26 d’agost s’han realitzat un total de 660 proves PCR al municipi. A la residència de gent gran Canigó, el dissabte 15 d’agost es van tornar a realitzar les proves als interns i al personal i tots els resultats van ser negatius. De les tres treballadores que havien donat positiu fa unes setmanes, dues van donar negatiu en la darrera anàlisi i una d’elles continua en aïllament preventiu. A partir de setembre, el personal de la residència rebrà la formació adequada per realitzar les proves PCR als avis.

Pel que fa a Collbató, la Junta del Club de Tennis ha decidit suspendre la seva tradicional Festa Major, que s’havia de celebrar a finals d’agost. Les visites de descoberta de l’entorn del municipi, que continuaran a partir del 12 de setembre, seran amb un màxim de 10 persones per visita.

 

Les dades de l’Hospital no han estat facilitades. En el moment que les tinguem les publicarem.

* Els casos confirmats per elaborar aquesta informació s’han extret a partir de dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Les xifres es poden consultar en un mapa interactiu, on es publiquen les dades de positius obtingudes a partir d’una prova de laboratori (PCR) per municipis.

* Es donen casos sospitosos a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu.

Fotografia: Una ambulància accedint a la residència Sant Joan de Déu [La Bústia]

Etiquetes:

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu equip, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. configuració de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies