Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia Laura Haba Albano Dante Fachin presentacio Auxses Sant Esteve Sesrovires

Laura Haba: “Sant Esteve necessita un Ajuntament que respecti la ciutadania, que la consulti”

Per 26 de març de 2019 a les 20:01 0 1299 Visites

La cap de llista d’Alternativa Unitària per Sant Esteve és una de les fundadores de Som Alternativa i del Front Republicà

La plataforma Alternativa Unitària per Sant Esteve (AuxSes), formada per Som Alternativa, la CUP i persones independents del poble, ha presentat la candidatura per a les eleccions municipals encapçalada per Laura Haba (Som Alternativa).

Els nou següents de la llista són: Jordi Panés (CUP), Maria José Blesa (Independent), Albert Urrutia (Som Alternativa), Míriam Charles (CUP), Christian C. (ind), Mariangels Martínez (CUP), Carles M. Castan (CUP), Marina Cañero (Ind) i Jaume Raventós (Ind). Una llista confeccionada, segons informa AuxSes, mitjançant un procés de primàries obertes que va finalitzar el dia 9 de març.

Laura Haba té 37 anys, és biòloga i professora d’institut. Va entrar a l’Ajuntament de Sant Esteve l’any 2015 com a regidora d’Ara Ses. La cap de llista d’AuxSes és una de les fundadores de Som Alternativa, amb Albano Dante Fachin, i del Front Republicà, la coalició formada per Som Alternativa, Poble Lliure i el Partit Pirata que es presenta a les eleccions generals del 28 d’abril.

El Casino de Sant Esteve s’ha omplert de públic per assistir a l’acte de presentació de la candidatura, aquest divendres 22 de març. Ha comptat amb la presència i recolzament del líder de Som Alternativa, que ha ressaltat “la preparació i el ferm compromís de Laura Haba pel municipalisme d’arrel i la seva militància d’anys contra la corrupció”. Així com perquè va tenir clar que havia de ser la secretaria de municipalisme de Podem en l’època que ell va ser-ne secretari general i ha destacat “l’honestedat, preparació i compromís”.

Per AuxSes, “la presentació va fugir del formalisme i apostava per un format més proper, de tertúlia i preguntes del públic, que Haba i Dante Fachin van anar responent sense embuts”. L’alcaldable d’AuxSes en una de les intervencions ha dit que “Sant Esteve necessita un Ajuntament que respecti la ciutadania, que la consulti. És el poble qui mana i el poble exigeix autodeterminació a tots els nivells. Prou de privatitzacions d’esquenes a la gent i paternalisme”.

També que defensa “un govern feminista, pressupostos participatius, consultes populars i perspectiva de gènere. Un govern ecologista amb un model de poble sostenible i animalista. Un govern compromès, per a totes I tots: joves, grans,… No un govern només per afins”. Per acabar, ha definit el deute de l’Ajuntament com “desorbitat fruit de gestions nefastes i incomprensibles del PSC i cal auditar-lo, no simplement assumir-lo i blanquejar-lo. Hi ha deute il·legítim i tot allò obscur, cal aclarir-ho. Cap concessió a la corrupció”.

La reivindicació de l’esperit de l’1 d’octubre i la necessitat de construir republicanisme en xarxa i des de baix, el dret a decidir-ho tot, la lluita anticorrupció, les consultes populars, les remunicipalitzacions i el compromís feminista, ecologista i animalista, són els aspectes que han destacat més en l’acte que, posteriorment, Dante Fachin ha titllat a través de Twitter de “molt engrescador”.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: