Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024

Les caminades d’Olesa superen el miler de participants

Per 8 de gener de 2018 a les 19:10 0 1012 Visites

El servei d’activitats i excursions guiades de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, coordinat des del Departament de Medi Ambient, clou aquest 2017 amb un balanç molt positiu.

Aquest servei inclou diferents activitats com el Projecte Fonts i Camins que procura per la recuperació i conservació del patrimoni natural, les sortides amb la cadira Joëlette, les sortides saludables al medi natural Fem Salut, Olesa! que es realitza tots els dimarts i dijous laborables de setembre a juny i les activitats i les sortides guiades de cap de setmana. Pel que fa a aquestes últimes, s’han realitzat un total de 41 sortides realitzades i una assistència acumulada de 1.233 persones amb una mitjana de 31 persones per sortida.

Algunes activitats guiades ja s’han consolidat com a tradició com per exemple la travessa a peu de les tres ermites que a l’octubre, amb una distància de 20km i un desnivell exigent, doncs recorre les tres ermites olesanes o també l’observació astronòmica de la pluja d’estels coneguda com les llàgrimes de Sant Llorenç. Altres activitats han estat tota una novetat enguany com participar a la campanya de conscienciació Let’s Clean Up Europe que consistia en una neteja forestal de deixalles, també una excursió titulada A la recerca de les orquídies! o bé les dues trobades d’instagramers, entre d’altres.

Segons fonts municipals, “El futur de les caminades és aconseguir nous interessats i per aquest motiu ja s’han posat en marxa nous mecanismes de promoció com l’enviament del butlletí d’informació digital als actuals inscrits en la base de dades que s’envia tots els dijous amb detalls de la propera sortifa. Tanmateix, el nou correu electrònic per a fer les inscripcions de les sortides a partir d’ara és rutes@lesademontserrat.cat.”

De cara aquest any 2018 ja s’han concretat noves sortides més participatives i també molt més especialitzades com per exemple, convidar a especialistes en temes ornitològics o en animals invertebrats per ampliar la informació de la temàtica de la sortida.

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Esports, Olesa de Montserrat