Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia escola Vinyes Verdes Masquefa

Les famílies de l’escola Vinyes Verdes tallaran la B-224

Per 29 de maig de 2022 a les 7:00 0 1842 Visites

El centre de la Beguda Alta, a Masquefa, patirà el tancament d’una línia de P4

Les famílies de l’escola Vinyes Verdes de la Beguda Alta, a Masquefa, ha organitzat un tall a la carretera B-224 aquest dimarts 31 de maig entre les 17 i les 18h, en franges intermitents de 10 minuts. La manifestació és en contra del tancament d’una línia de P4 per al curs 2022-2023.

Segons han informat en un comunicat, la decisió l’ha pres el Departament d’Educació per un tema de ràtios, ja que sumant els alumnes de P4 i P5 no s’arriba als 21 infants. Lamenten que amb aquesta mesura hauran d’augmentar considerablement les ràtios per poder mantenir la barreja d’alumnes de diferents edats pertanyents a un mateix cicle, el que és “un senyal identitari del centre, que ara podria veure afectada la seva autonomia com a escola en l’organització de determinats cursos”.

També lamenten que la decisió implica haver d’eliminar la plaça d’una mestre del centre educatiu i passar a ser una escola incompleta amb l’amenaça de perdre mestres especialistes.

A més, recorden la situació administrativa que ha viscut durant anys la Beguda Alta, ja que abans de passar a dependre únicament de Masquefa, fins l’any 2018 pertanyia a tres municipis i tres comarques diferents. Ara, que no hi ha restriccions de places, s’han inscrit al centre 18 alumnes de P3, “demostrant l’interès de les famílies del municipi i de municipis propers pel Projecte Educatiu de l’Escola Vinyes Verdes”.

Les famílies del centre, descontentes amb la situació, han decidit mobilitzar-se per intentar aturar el tancament de l’aula de P4. Entre les diferents accions, a més del tall de la B-224, hi ha també la recollida de 909 signatures i les converses amb l’Ajuntament de Masquefa i el Departament.

Fotografia: Alumnes de l’Escola Vinyes Verdes [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Masquefa, Societat