Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia ple ordenances Castellvi

Les ordenances de Castellví inclouen un increment del tipus de gravamen de l’IBI

Per 31 d'octubre de 2021 a les 17:00 0 389 Visites

L’objectiu és equilibrar el pressupost municipal de l’any vinent

El ple celebrat el 27 d’octubre a Castellví ha aprovat les ordenances fiscals per a l’exercici 2022. La proposta inclou un lleuger increment en el tipus de gravamen de l’IBI urbà i una rebaixa dels impostos i taxes aplicables a les petites obres més habituals als domicilis.

Concretament, el tipus de gravamen de l’IBI urbà passarà del 0,7027 al 0,7432, el que suposa un increment d’unes 4 centèsimes.

També s’ha fet una adaptació de l’ordenança de tinença d’animals, que canvia de nom després d’haver-se aprovat la governativa d’aquesta matèria i ara només inclourà la part de taxes per cens i llicència, essencialment.

L’objectiu de les ordenances és equilibrar el pressupost municipal de l’any vinent per poder seguir prestant els serveis bàsics del municipi amb garantia i qualitat.

L’alcalde, Adrià Camino, ha explicat que “no és de bon gust mai apujar l’IBI, però ho fem en un sentit de responsabilitat, perquè el capítol 2, que són els serveis que oferim, hem de poder seguir oferint-los i hem de poder tenir els ingressos suficients per fer-ho”.

Camino ha afegit: “si l’única manera de no pujar ingressos és baixar despeses i el capítol 6 l’hem reduït el màxim possible, i el capítol 4, que és el de les activitats de foment, com serveis socials o cultura, ja no es pot ajustar més, no hi ha més opcions”.

Joan Carles Ventura, regidor de Fem Poble-ERC, ha justificat la seva abstenció pel desacord amb la pujada de l’IBI: “nosaltres l’hauríem deixat congelat”. En aquest sentit, la regidora Anna Gil ha afegit que “potser hi ha d’altres maneres de tenir l’estabilitat del pressupost”.

Les ordenances s’han aprovat amb els vots a favor dels membres de l’Equip de Govern -Endavant Castellví i Junts per Castellví- (6) i l’abstenció de Fem Poble-ERC (2).

A través d’aquest enllaç es pot tornar a escoltar el ple.

Fotografia: El ple s’ha celebrat el 27 d’octubre de forma presencial [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: