Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
coronavirus - La Bustia - Sant Andreu

Les poblacions es blinden per evitar el contagi del coronavirus

Per 13 de març de 2020 a les 1:22 0 1180 Visites

Es tanquen els equipaments i prioritzen el servei a les persones a través de l’atenció telefònica

Tots els ajuntaments de l’àrea d’influència de La Bústia han tancat els equipaments i prioritzen el servei a les persones a través de l’atenció telefònica.

A més, des d’aquest divendres, els centres educatius es troben tancats entre atres mesures preses pel Govern català per evitar la propagació del contagi del coronavirus.

Fins dijous a la mitjanit, s’havien detectat dos positius per coronavirus: una jove de Sant Esteve i un altre a Olesa. Hi ha altres possibles casos que no s’han confirmat oficialment, segons ha pogut contrastar La Bústia.

A totes les poblacions s’ha decretat el tancament dels equipaments municipals durant els pròxims quinze dies, en principi fins al divendres 27 de març.

A més tampoc hi ha mercats ambulants ni cap activitat prevista. Un d’ells és Collbató, municipi que encara no havia adoptat mesures més específiques fins aquest dijous. A través d’un ban, l’alcalde Miquel Solà ha suspès les activitats a les instal·lacions municipals i a la via pública. 

Hi ha ajuntaments que prioritzen el servei als ciutadans a través de l’atenció telefònica. Collbató mantindrà oberta l’OAC mantenint la distància recomenada per les autoritats sanitàries.

Els centres d’assistència primària i l’Hospital comarcal es reorganitzen i ajornen les consultes, controls i proves programades no urgents.

Tots els alcaldes van reunir-se, ahir, d’urgència amb representants de policies locals, protecció civil i d’emergències per planificar les actuacions per combatre el contagi del coronavirus.

En general, els ajuntaments i les autoritats han coincidit a demanar “serenitat i tranquil·litat” a la població, així com seguir les recomanacions i fer cas de les mesures preses.

Recomanacions bàsiques per prevenir el coronavirus:

– Rentar-se les mans amb freqüència amb un desinfectant de mans o amb aigua i sabó.
– En tossir o esternudar, cobrir-se la boca i el nas amb el braç o amb un mocador d’un sol ús.
– Mantenir un mínim d’un metre de distància amb altres persones.
– Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca.
– Evitar les reunions nombroses.
– Fomentar el teletreball (en la mesura del possible).
– Informar a l’empresa si s’ha viatjat alguna zona de risc o s’ha estat en contacte amb algun afectat pel virus.

Fotografies: Alcaldes durant les reunions a Sant Andreu (imatge principal), Martorell, Masquefa i Olesa [Ajuntaments]
 
Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: