Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia caseta petards hipercohete

Les revetlles de Sant Joan es presenten amb petards, coques i algunes fogueres

Per 19 de juny de 2020 a les 13:00 0 1102 Visites

La Generalitat estableix recomanacions per a les celebracions amb seguretat i les fogueres necessita autorització

La revetlla de Sant Joan és una de les festes més assenyalades i enguany, per la situació d’emergència sanitària per la covid-19, la Generalitat ha activat el pla Procicat per celebrar-les amb la màxima seguretat.

Aquest pla recull diverses mesures com promocionar un Sant Joan de caire familiar i amb grups reduïts per evitar les aglomeracions. Es recomanen reunions de màxim 20 persones i amb l’obligació de fer ús de les mascaretes, mantenir la distància de seguretat, evitar el contacte, rentar-se les mans i no compartir objectes o estris.

Les típiques fogueres de la nit de Sant Joan necessitaran l’autorització municipal, tot i que es recomana només foguerons per minimitzar el nombre d’assistents. Els castells de focs estan permesos però no es poden habilitar espais de visualització, excepte per a grups de 20 persones.

Els sopars a l’aire lliure es podran celebrar sempre que hi hagi llicència de restauració i l’aforament sigui del 75% de l’espai de la terrassa. Pel que fa als espectacles, concerts i altres actes culturals, el número màxim de persones és de 80 a l’interior i 800 a l’exterior. En cap cas es permeten els balls.

Les discoteques i els bars d’oci poden cobrir un terç de l’aforament, tot i que la pista de ball ha d’estar limitada per a taules i no per a ballar.

Per altra banda, la pirotècnia i les coques amb les trobades familiars i amics seran els al·licients com cada any la nit de Sant Joan.

A la zona es poden adquirir productes a Pirotècnia Rosado, amb seu a Masquefa al camí de les Serres, s/n i casetes d’hipercohetes a Martorell (3), Sant Andreu, Esparreguera, Olesa, Abrera, Sant Esteve i Collbató.

També a Corval Pirotècnia, a Martorell al pàrquing del Vapor, i a Olesa a la botiga Juguettos.

Enguany es recomana no compartir metxes o altres estris i no utilitzar gels hidroalcohòlics en cas de fer servir pirotècnia o foc. Les mascaretes més apropiades són les de cotó.

Pel que fa a les coques, les pastisseries de proximitat també en faran, com les mones de Pasqua.

Dels municipis, en el cas d’Olesa, que coincideix amb la Festa Major, hi haurà foguera però no es permetrà la presència de públic. Transmetran l’encesa i els actes al seu voltant a partir de les 23.30h en directe a través els canals YouTube i xarxes socials municipals.

A Collbató, a partir de les 21.30h a l’esplanada dels bombers s’encendrà el peveter i que donarà pas a l’espectacle de foc dels Diables Salnitrats i a l’encesa de la foguera. Es podrà veure des d’espais habilitats amb el públic assegut i mantenint la distància de seguretat.

Ampliarem la informació amb les novetats de la resta de poblacions. 

Fotografia: Una de les casetes que es poden trobar als municipis de la zona [Hipercohete]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: