Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
Olesa - La Bustia - Daina Isard

L’Escola Daina Isard d’Olesa comparteix experiències científiques al món

Per 2 de maig de 2020 a les 7:00 0 1528 Visites

El projecte Virtue-s permet als estudiants conèixer la biodiversitat en entorns aquàtics

L’Escola Daina Isard d’Olesa participa en un projecte escolar d’àmbit europeu anomenat Virtue-s (Virtual University Education) amb l’objectiu de despertar vocacions científiques.

Forma part d’un projecte d’Erasmus+ i s’adreça a estudiants de Batxillerat de centres escolars d’Alemanya, Suècia, els Estats Units i Catalunya.

“El projecte pretén donar a conèixer als estudiants la biodiversitat en entorns aquàtics”, diu Connie Darilek, una de les responsables del projecte científic de l’escola olesana, a La Bústia.

L’anàlisi es basa en “analitzar els organismes incrustats en uns discs en format DVD o CD que els estudiants llancen a l’aigua” diu Maria Solé. En aquest cas ha estat a la platja de Vilanova, l’Aquàrium de Barcelona i al riu Llobregat.

Darilek afegeix que “l’anàlisi s’ha fet tan en aigua salada com dolça” mentre que Solé deixa clar que “com més temps passen dins l’aigua, més joc ofereix als estudiants”.

En aquest projecte els estudiants hi participen de manera voluntària. A causa del coronavirus, s’han vist obligats a ajornar dos intercanvis científics a Alemanya i a Suècia.

Fotografia: Els estudiants analitzant les partícules al laboratori [Foto cedida]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat