Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
La Bustia exposicio Descobrint Olesa (7)

L’exposició ‘Descobrint Olesa’ reconeix la feina de les entitats i la cultura del municipi

Per 21 d'octubre de 2020 a les 17:00 0 699 Visites

Els autors expliquen el procés de creació de l’obra en l’acte d’inauguració i la presentació en societat del llibre il·lustrat

Més d’un centenar de persones van presenciar dissabte la presentació del llibre i la inauguració de l’exposició ‘Descobrint Olesa’ organitzada per Edicions Paper d’Estrassa i l’Ajuntament d’Olesa. La mostra, basada en el llibre il·lustrat amb el mateix títol, es podrà veure fins al 15 de novembre de forma gratuïta a la Casa de Cultura.

L’acte va començar amb la interpretació de tres peces musicals per part dels grallers de la colla de Gegants, grallers i nans d’Olesa i una breu presentació per part del periodista Albert Galceran, encarregat de conduir la cita.

Xavier Rota, regidor de l’Ajuntament, va posar en valor la importància d’aquest projecte, que fa difusió de les festes i la cultura popular del municipi. En aquest sentit, l’editor i director del llibre, Quim Moreno, va destacar que ‘Descobrint Olesa’ pretén fer un homenatge i un reconeixement a la feina de les entitats i va remarcar la implicació dels autors en l’obra.

Els autors del llibre, protagonistes

L’acte va comptar amb la presència i la intervenció dels vuit il·lustradors. Marc Amat, autor dels textos, va explicar el procés de documentació per elaborar-lo. Maria Grimau, il·lustradora dels Misteris d’Olesa, va assegurar que li va suposar un gran repte perquè s’allunyava de les tècniques habituals de la il·lustració infantil.

L’autor de la il·lustració de La Passió, Joan Cascante, va revelar com va treballar per aconseguir representar l’interior del teatre i el seu entorn. En el cas de Carnestoltes, Martí Alcón va comentar els detalls de la tècnica de la serigrafia, mentre que Núria Fandos, autora de Sant Jordi, va explicar com va afrontar el seu primer encàrrec editorial.

Rubén del Rincón, autor de Santa Oliva, va relatar que havia estat especial per a ell dibuixar el barri on viu. Montse Cascante, de la Festa dels Miquelets, va destacar la quantitat d’hores de feina que hi ha darrere de cada il·lustració i Biel Moreno, autor de Nadal, va destacar l’esforç i il·lusió que va bolcar en la seva il·lustració. Per últim, Ricardo Peregrina, il·lustrador de la Festa Major, va assegurar que des del primer moment va quedar seduït per la idea del llibre.

Al final de l’acte, els assistents van poder visitar l’exposició, comprar el llibre i les làmines amb les il·lustracions i aconseguir les noves bosses de tela de l’editorial. L’editor, Quim Moreno, ha explicat en un tuit que les bosses ja es poden adquirir també a través de la pàgina web de la llibreria Papereria Núria.

Des d’Edicions Paper d’Estrassa han donat les gràcies “al centenar de lectors, membres d’entitats, amics i família que ens vau acompanyar a la inauguració” i asseguren que “va ser preciós!”.

El llibre es pot comprar a les llibreries Literator i Núria i al Quiosc de la plaça Catalunya d’Olesa.

Fotografia: Edicions Paper d’Estrassa inaugura l’exposició ‘Descobrint Olesa’ [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Olesa de Montserrat