Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia FHSJDM treballa Hospital Bellvitge

L’Hospital de Martorell col·labora amb la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital de Bellvitge

Per 16 d'agost de 2020 a les 17:00 0 1158 Visites

A través d’un canal de treball online per impulsar la comunicació entre hospitals de l’àrea d’influència

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital de Bellvitge ha impulsat la col·laboració online amb 12 hospitals, un dels quals és la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM)

El nou canal permet comentar casos clínics, resoldre dubtes, compartir protocols i recursos i facilitar la participació dels especialistes en malaltia inflamatòria intestinal (MII) de tots els centres en el comitè setmanal de la unitat de Bellvitge.

La MII es defineix com un grup de trastorns inflamatoris que engloba les malalties de Crohn i la colitis ulcerosa. Es tracta d’una patologia de causa desconeguda i els símptomes són molt variats.

En la pràctica de la plataforma, el treball col·laboratiu es realitza des de l’aplicació virtual Slack i ja s’ha traduït en l’abordatge compartit del tractament d’alguns casos o l’ajuda en la monitorització de pacients. Uns 5.000 pacients es podran beneficiar del treball en xarxa entre els centres.

Com explica el Dr. Francisco Rodríguez Moranta, cap de la secció del Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari de Bellvitge, “l’aplicació permet modular la privacitat dels contactes entre els hospitals, de forma que una consulta ens pot arribar únicament a nosaltres o pot ser compartida per tots els integrants de la xarxa”.

El funcionament d’aquesta nova plataforma es combina amb un altre gran eix del treball en xarxa: la participació de forma remota de tots els hospitals en la reunió setmanal del comitè de la Unitat, en la que es posa al dia el seguiment dels casos.

Fotografia: La FHSJDM treballa conjuntament amb l’Hospital de Bellvitge a través d’una plataforma online [Hospital de Bellvitge]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat