Dimecres, 22 gener 2025
  • Dimecres, 22 gener 2025
La Bustia ictus Hospital Sagrat Cor 2

L’Hospital Sagrat Cor tracta els pacients amb ictus amb un enfocament multidisciplinari i tecnològic

Per 29 d'octubre de 2024 a les 20:00 0 608 Visites

Amb aquesta aposta, aconsegueixen que els pacients caminin de manera autònoma en sis mesos

En el Dia Mundial de l’Ictus, aquest 29 d’octubre, l’Hospital Sagrat Cor de Martorell ha informat que el centre ha aconseguit que entre el 60% i el 75% dels pacients amb aquesta malaltia caminin de manera autònoma en 6 mesos gràcies a un enfocament multidisciplinari i tecnològic.

L’ictus és una malaltia greu causada per una alteració sobtada de la circulació sanguínia al cervell, que pot produir-se per l’obstrucció d’una artèria o la ruptura d’un vas sanguini. Aquesta interrupció impedeix que la sang arribi a determinades zones del cervell, afectant-ne les funcions de manera temporal o permanent. A Catalunya, cada any més de 13.000 persones pateixen un ictus i prop de 4.000 moren.

El responsable del Servei de Rehabilitació Física de l’Hospital Sagrat Cor, Juan Antonio Guzmán, ha explicat que “començar la rehabilitació de manera precoç és essencial per minimitzar les seqüeles de l’ictus. Així i tot, cal recordar que la recuperació completa és poc freqüent”.

Guzmán també ha explicat que el 85% de la millora s’aconsegueix durant els primers 45 dies, amb una estabilització al voltant dels sis mesos. A partir d’aquest punt, els avenços tendeixen a ser més lleus, però la rehabilitació continuada contribueix a optimitzar els resultats.

Des de l’Hospital Sagrat Cor s’ofereix una rehabilitació integral i personalitzada gràcies a un equip multidisciplinari que inclou professionals de neurologia, neuropsicologia, fisioteràpia, teràpia ocupacional i logopèdia, entre d’altres. Aquesta coordinació permet abordar no només les seqüeles físiques de l’ictus, sinó també els efectes cognitius i emocionals. Després de la primera avaluació, es crea un pla de tractament individualitzat i adaptat a les necessitats específiques de cada pacient.

L’enfocament multidisciplinari no només permet abordar el tractament de manera holística, sinó que també garanteix un seguiment continu de l’evolució de cada pacient. Les reunions periòdiques entre els professionals permeten ajustar constantment el pla de tractament, tenint en compte els progressos individuals. Això fa possible adaptar les teràpies segons l’estat actual de la persona i els seus objectius a llarg termini.

Gràcies a aquest enfocament, entre el 60% i el 75% de les persones ateses recuperen la capacitat de caminar de manera autònoma després de sis mesos de rehabilitació, mentre que un 30% aconsegueix tornar a ser independent en la majoria d’activitats bàsiques de la vida diària. Aquests resultats són possibles gràcies a una rehabilitació precoç i d’alta intensitat, essencial per reduir les seqüeles a llarg termini.

A més, des del centre s’ha apostat per la innovació tecnològica per millorar la rehabilitació de les persones amb seqüeles d’ictus. Ho fan amb avenços en robòtica, realitat virtual ortesis, elèctriques i altres eines.

Mirant al futur, a l’Hospital Sagrat Cor la rehabilitació de l’ictus es fonamentarà en una inversió contínua en tecnologia, formació i infraestructures, amb l’objectiu de continuar oferint atenció personalitzada i integral per afavorir la recuperació i independència dels pacients.

Fotografies: L’Hospital Sagrat Cor treballa amb pacients amb ictus [Hospital Sagrat Cor]

Etiquetes: