Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia presentacio llista PSC Gelida 2019

Lluís Valls: “Ens correspon trobar acords que han d’estar basats en el programa”

Per 28 de maig de 2019 a les 21:30 0 1278 Visites

A Gelida s’obren moltes opcions: des d’un govern en minoria del PSC a un pacte entre els tres partits independentistes on els comuns són decisius

Els socialistes de Gelida han guanyat totes les eleccions municipals des de l’any 1991. Tot i perdre un regidor i la majoria absoluta, el PSC ha tornat a guanyar per vuitena vegada consecutiva, sis de les quals amb l’actual alcalde Lluís Valls de cap de llista.

En aquestes eleccions del 26 de maig, la victòria ha estat més ajustada -amb 6 regidors- sobre la segona força, que és ERC amb 4 representants.

El PSC podria governar en minoria, pactar amb Gelida en Comú o perdre l’alcaldia si ERC, Gelida per la República-Primàries Catalunya i la CUP es posen d’acord per pactar un govern amb el vistiplau dels comuns.

“Ja es veurà, però la valoració és positiva. Els socialistes hem tornat a guanyar i hem tingut el suport dels veïns que ha donat la confiança amb el nostre grup. Tenim un suport majoritari de la gent de Gelida, en els projectes i en les persones”, ha argumentat Lluís Valls a labustia.cat.

També ha remarcat que abans de les eleccions “teníem la confiança de ser la força guanyadora per la feina feta. El que no sabíem era com afectaria el rerefons del procés”. El que li ha sobtat és que Junts per Catalunya Gelida (abans CiU) no hagi tingut representació -s’ha quedat a 15 vots de tenir un regidor-. Ha recordat que “és un partit que ha tingut responsabilitat de govern en diferents etapes a l’Ajuntament”.

Respecte a la governabilitat, Valls ha dit que “ens correspon, com a primera força, intentar trobar acords que han d’estar basats en les propostes de programa. Nosaltres estem oberts a parlar de tot. Entenem com funciona l’aritmètica per parlar amb qui calgui“.

Sobre el programa, l’alcalde ha posat un exemple, el que és un dels projectes estrelles del PSC. Es tracta del cobriment de la piscina i el gimnàs municipal com a zona esportiva en el que han anomenat “Centre d’Esport i Salut”.

Sobre pactes, està tot obert i ja s’han produït els primers contactes. El líder dels socialistes gelidencs ha deixat clar que no descarta cap opció “fins que no hagi parlat amb la gent de la llista i la que està identificada amb el projecte”. Després faran les trobades amb els partits, ha afegit.

Foto: moment de la presentació de la candidatura del PSC durant la campanya.

 

Els regidors electes a l’Ajuntament de Gelida pel mandat 2019-2023 són:

 

Partit dels Socialistes de Catalunya-CP (6)

1. Lluís Valls Comas

2. Maria Rigau Navarro

3. Eva Casas González

4. Sergio Sarmiento García

5. Marc Monleón Carneros

6. Mariana Miró Minaya

 

Esquerra Republicana de Catalunya-AM (4)

1. Lluïsa Llop i Fernàndez

2. Daniel García i Peris

3. Margarida Bertran i Morell

4. Santiago Gracian Sitjà

 

Gelida Per La República–Primàries Catalunya (1)

1. Montserrat Rovira Casadevall (Independent)

 

Gelida En Comú–En Comú Guanyem (1)

1. Anna Enjuanes Martí

 

Candidatura d’Unitat Popular-AM (1)

1. Rubén López Hernández

 

La constitució del nou Ajuntament pel mandat 2019-2023 es farà el dissabte 15 de juny.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Eleccions, Gelida, Gelida, Política