Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia Lluis Valls PSC alcalde Gelida

Lluís Valls, torna a ser l’alcalde de Gelida: “Hem de veure què ha quedat mig gestionat i començar a treballar”

Per 14 de juny de 2023 a les 18:00 0 897 Visites

El cap de llista dels socialistes gelidencs torna a l’alcaldia després de 4 anys i valora a La Bústia el resultat de les eleccions i quina és la primera mesura que vol assumir a partir del dia 17 de juny


El PSC ha guanyat de nou les eleccions municipals a Gelida. Ho fa des del 1991, i amb Lluís Valls com a cap de llista des de 1999. Aquesta vegada ha aconseguit el millor resultat de la història, igualant a 8 regidors dels 13 del consistori, com els obtinguts el 2007.

Fa 4 anys els socialistes es van quedar a un regidor de la majoria absoluta i un pacte entre ERC, Gelida per la República, En Comú i la CUP els va deixar fora de l’alcaldia i del govern. Un cas similar va passar el 2003, quan ERC i CiU van pactar per governar, posant el PSC a l’oposició.

El consistori pel mandat 2023-2027 compta amb 8 regidors i majoria absoluta del PSC, 2 ERC, 2 Gelida per la República Fem Poble i 1 la CUP. No han entrat ni Junts ni En Comú Podem.

En una entrevista a La Bústia, Valls valora els resultats de les eleccions i explica com encara el nou mandat.

Quina és la valoració dels resultats de les eleccions? La valoració és molt positiva si veient els resultats i el que ha representat pel partit dels socialistes de Gelida. Hem incrementat el nombre de regidors i hem tingut un percentatge molt important, el 52,78%, el més alt que hem tingut mai. La gent de Gelida ha parlat i ha expressat qui vol que governi a l’Ajuntament els propers quatre anys i, per tant, no podem fer cap altra valoració que no sigui positiva.

Quines són les primeres accions del nou mandat? El que cal és preparar-nos per, a partir del dia 17 de juny, començar a treballar. Haurem de fer el repartiment d’àrees i marcar-nos quins són els temes prioritaris i urgents que haurem de gestionar de seguida, i després establir el programa d’actuació municipal. Ara estem en aquesta fase d’avaluació, que hem de compartir amb les persones que han format part de la llista i les que ens aporten els seus criteris, ja que tenim una base molt àmplia.

I algun tema prioritari? Hi ha algunes gestions que començarem a fer l’endemà mateix, però tampoc no tindran una visualització immediata perquè porta el seu temps. Però destaco una: volem resoldre d’una vegada per totes la mobilitat al passeig Rosell i Massana. Potser és un tema menor, però té un impacte important en la mobilitat de vehicles. Quan entrem, volem buscar la manera que aquest carrer sigui transitable.

A partir d’aquí hi ha moltes altres com les activitats d’estiu i culturals, la festa major que és a l’agost, i les gestions del dia. Hem de veure què ha quedat mig gestionat i començar a treballar en el nou mandat, avaluant també les propostes noves que no es podran fer d’un dia per un altre.

Fotografia: Lluís Valls, en una fotografia durant la campanya des del Castell de Gelida [PSC Gelida]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Entrevistes, Gelida, Gelida, Política