Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia presentacio Marc Serrado CUP Olesa

Marc Serradó: “Lluitarem per una Olesa lliure d’explotacions i amb una mirada feminista per transformar la societat”

Per 12 d'abril de 2019 a les 19:00 0 1668 Visites

La CUP d’Olesa presenta el cap de llista, els primers llocs de la candidatura i el seu codi ètic

Sota el lema ‘Entre totes teixim l’alternativa!’, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) d’Olesa s’ha presentat públicament, el divendres 12 d’abril a la placeta Joan Povill. En concret les primeres 5 posicions de la llista, les seves propostes polítiques i el seu codi ètic que els cupaires anomenen els seus principis irrenunciables.

Marc Serradó és el cap de llista, li segueixen Marc Guevara, Oliva Serra, Cèlia Grivé i a partir del Miquel Barreres la llista segueix en cremallera alternant dona-home.

Oliva Serra i Marc Serradó han estat els encarregats de presentar la proposta política, posant l’accent que fa molts anys que estan vinculats al teixit social i associatiu d’Olesa. El seu projecte vol ser l’altaveu d’aquestes i acompanyar-les des de la institució. Posen el focus en la participació i l’organització popular com a motor de canvi i afirmen que amb voluntat política es poden portar les normatives al límit i que aposten per utilitzar l’eina de la desobediència en cas que sigui necessari.

Oliva Serra ha assegurat que és el moment de presentar-se la CUP perquè “hi ha hagut una institucionalització i un acomodament del govern municipal, i l’oposició està tancada i és incapaç de fer noves propostes polítiques tan necessàries per a les olesanes. Entenem que podem ser un bri d’aire fresc per plantejar noves propostes transformadores i d’esquerres i situar-nos com un nou agent polític a l’esquerra del govern”.

Ho faran per la participació directa a través d’un “projecte radicalment feminista, ecologista i socialment just”. I ha afegit que “l’acció política es fonamenta en tres pilars: la coherència, la transparència i la pràctica assembleària, la força del col·lectiu com a motor de canvi”.

Marc Serradó, candidat a l’alcaldia, ha reclamat que “volem una Olesa de lluita social, de les entitats, de la gestió cultural compartida” i que “lluitarem per una Olesa lliure d’explotacions, opressions i discriminacions, valenta amb la defensa del dret de les dones i amb una mirada feminista”.

L’alcaldable explica que la CUP vol “una Olesa sense violència, antiracista, anticlassista i inclusiva, que entengui que la unitat en la diversitat és l’únic camí cap a la llibertat”. I ha afegit que “el municipalisme és una eina per lluitar contra el capitalisme i construir un país digne per tothom, sense retallades”.

També ha presentat el codi ètic amb els deu principis seguint amb la línia que els parlamentaris cupaires accepten i que posa de manifest la seva radicalitat democràtica i el seu compromís amb la transparència política. Alguns d’aquests principis són la limitació de mandats i sous, la prohibició de demanar crèdits a entitats financeres i endeutar-se, les seves praxis assembleàries on deixen clar que el màxim òrgan de decisió és la seva assemblea sense executives ni direccions. El seu compromís per prevenir, combatre i erradicar les violències masclistes dins del partit i han reafirmat que la seva acció política s’emmarcarà dins dels eixos ideològics de l’Esquerra Independentista, la construcció d’uns Països Catalans socialistes i feministes.

Del programa han explicat l’aposta per fer unes polítiques realment feministes i fer del feminisme un eix transversal en tota la seva globalitat, és a dir des de feminitzar el funcionament de la institució i al personal a polítiques públiques no discriminatòries. El dret a un habitatge digne, l’ecologisme, uns serveis públics de qualitat pensats des de les necessitats de les persones i no dels interessos del capital. Aposten per municipalitzar alguns serveis i acabar amb licitacions cap a empreses externes, ja que entenen que és una altra manera de privatitzar els serveis.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: