Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia piscina estiu PAS Canviat Martorell

Martorell cancel·la el PAS i l’homenatge a les víctimes de la pandèmia

Per 21 de juliol de 2020 a les 7:00 0 1438 Visites

Se suspenen tots els actes a la via pública i als espais públics durant un termini de quinze dies

Tot i que a Martorell -i als pobles de l’àrea sanitària del Baix Llobregat Nord- no hi ha cap rebrot, l’alcalde Xavier Fonollosa argumenta que “volem actuar amb la màxima precaució, responsabilitat i coherència”.

L’augment de casos positius de covid-19 a Barcelona i en alguns municipis de l’AMB ha fet cancel·lar les activitats presencials previstes, de moment, a Martorell i Sant Andreu.

L’Ajuntament martorellenc ha suspès o ajornat els actes públics programats per als pròxims 15 dies. El Festival PAS Canviat, que s’havia de celebrar del 24 de juliol al 8 d’agost, s’ha cancel·lat definitivament aquest any, i l’acte ‘In memoriam’ d’homenatge a les víctimes de la pandèmia, previst per aquest dissabte 25 de juliol, s’ajorna fins que es tingui la seguretat de fer-lo sense córrer cap risc.

Fonollosa explica que “recuperar els actes culturals amb mesures de seguretat suposava anant recuperant una certa normalitat i realitzar l’acte d’homenatge a les persones difuntes era una obligació del nostre poble envers les famílies que han perdut algun ésser estimat sense haver-se pogut acomiadar”, però “actuem ara per no haver de lamentar-nos més tard”.

A més, suspenen els actes als espais públics entre el 21 de juliol i el 5 d’agost. No obstant això, es mantenen oberts els equipaments i serveis municipals que ja funcionen segons els protocols del Pla PROCITAT. Les mesures de prevenció de contagis s’aniran adaptant a l’evolució de la pandèmia.

L’Ajuntament de Sant Andreu ha ajornat des de divendres els actes convocats a espais públics. Els dos primers són un concert i l’acte de record a les persones que han perdut la vida durant la pandèmia, que estava prevista el 25 de juliol.

L’alcalde Enric Llorca explica que “hem d’evitar la relaxació de la població davant d’un enemic que avança sense aturador amb la finalitat d’evitar de prendre mesures més dràstiques”. També destaca que “la responsabilitat de tots i de totes és fonamental per poder fer front a la situació amb garanties”.

Pel que fa a les dades a Martorell, aquest dilluns dia 20 al vespre, hi ha 2 pacients del municipi ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on també hi ha 6 persones aïllades pendents del resultat de la prova. 31 veïns estan confinats al seu domicili.

A Sant Andreu, des de divendres 17 de juliol s’han registrat 3 nous casos diagnosticats de covid-19 i 84 casos més sospitosos.

Fotografia: El PAS s’havia de celebrar a la piscina d’estiu [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: