Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia Sergi Corral 11 dies literaris Martorell

Martorell fusiona Sant Jordi, el Divers i el Premi Vila amb els ’11 dies literaris’

Per 12 d'abril de 2024 a les 17:00 0 237 Visites

El regidor de Cultura, Sergi Corral, explica a La Bústia en què consisteix la proposta que se celebrarà del 16 al 26 d’abril

Martorell gaudirà del 16 al 26 d’abril els ‘11 dies literaris’. Una proposta que engloba la celebració de la diada de Sant Jordi, la 8a edició del Festival Divers de poesia i el 49è Premi Vila de Martorell. S’inclouran presentacions de llibres, espectacles, concerts, programes radiofònics i itineraris relacionats amb l’escriptura.

En declaracions a La Bústia, el regidor de Cultura Sergi Corral ha explicat que es tracta “d’una nova marca de concentració literària que tindrem a Martorell en aquests dies de Sant Jordi, el Divers i els Premis Vila”. Per promocionar les tres convocatòries, la regidoria ha editat un diari on a més de la programació dona informació addicional i explica els serveis de la Biblioteca.

L’objectiu és potenciar aquestes celebracions en uns dies tan assenyalats: “El Sant Jordi es ven per si sol perquè és una festa important a Catalunya, però volem que aquest públic sigui conscient també que tenim un festival de poesia, el Divers, i que es pugui apropar a viure una programació diversa i pensada per a tothom”.

Pel que fa a Sant Jordi, volen “recuperar un espai que teníem abans de la pandèmia amb la Fira del Llibre. A la plaça de l’Església hi haurà casetes amb algunes llibreries de Martorell, editorials i altres d’entitats amb venda de roses. Volem crear ambient i tot això sumat a la programació que es fa també des de la Biblioteca”.

Segons el regidor, la idea de la fusió va sorgir “mirant d’aprofitar que tenim uns premis, una jornada i un festival important que valia la pena posicionar-lo. ’11 dies literaris’ és una bona manera d’aglutinar-ho tot”.

L’obertura de la programació és el 16 d’abril a les 19h amb el monòleg ‘Pompeu Fabra, jugada mestra’. Tot seguit, fins a la diada de Sant Jordi, es podrà gaudir de diverses presentacions literàries. En destaquen les de ‘Confeti’ de Jordi Puntí i ‘Història d’un piano’ de Ramon Gener, ambdues el dia 17.

L’Ajuntament també ha fet una aposta per les autores femenines, com la martorellenca Neus Cester amb ‘L’últim somriure’, la veïna Marta Álvarez amb ‘Caelo, un mundo al que pertenezco’ i la canària Verónica Cervilla amb ‘El décimo círculo’.

El colofó de la programació serà el 26 d’abril a les 20.30h a El Progrés amb la gala del 49è Premi Vila de Martorell.

Tota la programació dels ’11 dies literaris’ es pot consultar a través d’aquest enllaç.

Les entrades es poden reservar a entrades.martorell.cat.

Fotografia: Sergi Corral presenta els ’11 dies literaris’ de Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Agenda, Cultura, Martorell