Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
labustia francesc Pujols

Martorell obre un cicle dedicat a l’escriptor i filòsof Francesc Pujols

Per 24 d'abril de 2019 a les 17:00 0 808 Visites

La descoberta de textos i d’obra inèdita de l’autor ha impulsat a redescobrir el personatge

L’Espai Muxart de Martorell acollirà al llarg d’aquest any 2019, un cicle que omplirà el municipi d’activitats a l’entorn de l’obra i la figura de Francesc Pujols i Morgades (1882-1962), un dels personatges més il·lustres i emblemàtics de la Vila.

La descoberta de textos i obra inèdita de l’autor ha impulsat Martorell a redescobrir el personatge amb l’objectiu d’aconseguir acostar-lo a tots els públics de la població per tal que esdevingui un símbol identitari i compartit pels martorellencs i martorellenques.

El cicle, pretén presentar diverses facetes de l’obra de Pujols de manera divulgativa i assequible per a tothom. Els primers tres mesos del cicle (abril, maig i juny), es dedicaran al Pujols novel·lista i al Pujols crític d’art. També permetrà presentar les facetes d’un Pujols filòsof, humorista i amant.

Tot i que la programació encara no està del tot tancada, les activitats principals del cicle Redescobrint Pujols aniran des d’un cicle de conferències a El Círcol (la primera sobre les novel·les de Pujols, el dia 24 d’abril, i la segona, sobre la crítica artística de l’autor, el 29 de maig); a clubs de lectura a la Biblioteca Martorell.

També amb la publicació d’obres que permeti redescobrir el personatge que tanta petjada va deixar al municipi. “I tot plegat ho farem amb la col·laboració de la Fundació Francesc Pujols i dels joves filòsofs Max Pérez i Alba Padrós, comissaris de la programació i estudiosos del poeta”, segons fonts de l’Area de Cultura de l’Ajuntament.

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Agenda, Cultura, Martorell