Dilluns, 20 maig 2024
  • Dilluns, 20 maig 2024
Martorell - La Bustia - Ajuntament

Martorell pujarà una mitjana de l’1,7% les ordenances fiscals per al 2020

Per 13 de novembre de 2019 a les 12:00 0 857 Visites

S’impulsen les tarifes domèstica social i comercial que tindran un augment entre un 2 i un 5%

Les ordenances fiscals a Martorell per a l’any 2020 tindran un augment d’una mitjana d’un 1,7%, una xifra per sota de l’IPC després de sis anys congelant-ne els impostos. Es preveuen bonificacions destinades a lluitar contra els gasos d’efecte hivernacle que causen el canvi climàtic amb mesures com la bonificació dels vehicles menys contaminants i l’impuls de la recollida selectiva d’escombraries.

L’adequació de l’IBI és de l’1,82%, que representa uns 14 euros l’any per a immobles de fins a 100.000 euros de valor cadastral. Els vehicles elèctrics o híbrids tindran una bonificació del 75% en l’impost de vehicles de tracció mecànica.

En el servei de recollida de residus, l’augment és d’un 2,7%. Segons dades municipals, el preu del rebut a Martorell és de 94,2 euros, una xifra inferior a Sant Andreu (108), Olesa (107) o Esparreguera (131). La taxa de la retirada de vehicles s’actualitza en un 2,26% amb l’objectiu de reduir encara més les conductes incíviques.

L’Ajuntament també ha actualitzat la tarifa de l’aigua per a l’any vinent amb noves tarifes i mesures per incentivar l’estalvi del consum de l’aigua. Es crea la tarifa domèstica social amb una bonificació del 50% en els primers 35 metres cúbics de consum a la qual s’hi podran acollir les famílies de Martorell que es trobin en risc d’exclusió social.

Després de vuit anys amb la tarifa de l’aigua congelada, l’augment serà entre el 2 i el 5%. L’increment per al consum mitja d’una llar de Martorell serà de 0,77 euros al trimestre. També es crea la nova tarifa comercial per a consums inferiors a 30 metres cúbics adreçada per a petites i mitjanes empreses i negocis de Martorell. La tarifa suposa un estalvi d’entre un 10 i un 12%.

Per l’equip de govern, JuntsxCat, són “unes ordenances que s’actualitzen per seguir transformant i millorant Martorell i mantenir, i si podem ampliar, els serveis que ofereix l’Ajuntament”.

El PSC justifica la seva negativa a l’aprovació de les ordenances fiscals perquè “no tocava escurar la butxaca dels ciutadans tenint en compte la solvència econòmica que disposa l’Ajuntament”. En relació a la tarifa de l’aigua, els socialistes asseguren que “vam proposar negociar-ho amb l’empresa per no haver d’aplicar l’increment”.

Des de Movem Martorell s’assegura que “en el primer ple s’apugen el sou un 35%, En el segon, pugen un 2% els impostos a tothom. Recordem-ho d’aquí quatre anys”. De la tarifa de l’aigua, els ecosocialistes diuen que “continua l’estafa continua 6 anys després. A partir de 2020 pagarem entre un 5 i un 8% més cara una aigua de la mateixa qualitat”.

ERC recorda que “Martorell té la taxa d’atur més alta del Baix Llobregat Nord i no es donen les condicions adequades perquè els martorellencs puguin fer front a una pujada d’impostos“.

Des de Cs es subratlla que “quan no es té control de la gestió de la despesa, el recurs més fàcil és pujar els impostos“.

Fotografia: El ple municipal va aprovar les ordenances per majoria absoluta [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Política