Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Martorell - La Bustia - congost

Martorell reforestarà la zona cremada en l’incendi al Congost l’any 2017

Per 29 de novembre de 2019 a les 18:00 0 776 Visites

A partir de gener es plantaran pins i alzines en una zona de 5,6 hectàrees

El 18 de juliol de 2017, la caiguda d’un cable de mitja tensió a tocar del Polígon Industrial del Congost va provocar un incendi que va cremar 5,6 hectàrees, fa dos anys. Els terrenys calcinats són al Palau de Can Sunyer, entre els termes municipals de Martorell i Castellví.

El mes de gener vinent, l’Ajuntament i la Generalitat duran a terme les tasques de reforestació en un projecte de servei comunitari. Ho faran amb col·laboració amb l’ADF La Roca Dreta i els estudiants de 3r d’ESO de l’Institut Pompeu Fabra

El regidor de Medi Ambient, Albert Fernández, assegura que “la regeneració natural d’aquesta zona no està creixent al ritme que seria adient, i per això considerem oportú que el bosc recuperi l’esplendor mitjançant la reforestació“. Una empresa especialitzada fa treballs de desbrossament a la zona per eliminar arbustos i sotabosc.

De la participació dels joves, Fernández subratlla que “els conscienciem de la importància de tenir un bosc net, viu i en condicions”. Els alumnes rebran un seguit de xerrades abans de plantar-ne els pins i les alzines. 

Fotografia: El Congost recuperarà la zona cremada dos anys més tard [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat