Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Ple Martorell

Martorell, sensible a l’emergència climàtica

Per 25 de setembre de 2019 a les 7:00 0 735 Visites

El municipi ha reduït un 27% l’emissió de gasos d’efecte hivernacle en els darrers 11 anys

L’Ajuntament de Martorell s’ha adherit a la declaració institucional d’emergència climàtica i promourà més mesures per seguir reduint els efectes causants del canvi climàtic. El municipi forma part del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia i en els darrers 11 anys ha reduït l’emissió de gasos d’efecte hivernacle un 27%, segons fonts municipals. Amb la declaració aprovada en el darrer ple, la institució es compromet a dur a terme un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), amb accions que redueixin en més d’un 40% l’emissió d’aquests gasos fins al 2030.

El regidor de Medi Ambient, Albert Fernández, ha manifestat que Martorell “és un municipi sensible a aquesta problemàtica i conscient que les regions mediterrànies són les més vulnerables al canvi climàtic i fa anys que desenvolupem polítiques de sostenibilitat ambiental orientades a la reducció del consum energètic i dels gasos d’efecte hivernacle al municipi, com el PAES -Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible-, que vam crear el 2010 i que pretén reduir un 27,6% de l’emissió dels gasos d’efecte hivernacle el 2020 respecte al 2005. Segons l’últim informe de l’IPCC, corresponent al 2018, Martorell “ja s’havia assolit el 27%”.

Martorell forma part des de l’inici al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia, iniciativa impulsada des de la Unió Europea des de 2008. Els municipis adherits -més de 600 arreu de Catalunya- es comprometen a reduir les emissions dels gasos efecte hivernacle al seu territori en més d’un 20% per a l’any 2020 i a promoure accions per mitigar el canvi climàtic: promoció de les energies renovables; eficiència energètica en edificis i enllumenat públic i estalvi d’energia en el sector públic, de cara a la ciutadania i les empreses.

Fotografia: Aj.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat