Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
LaBustia CFPAC MArtorell

Martorell vol recuperar els terrenys del CFPAC

Per 24 de gener de 2019 a les 7:00 0 1178 Visites

La manca d’activitat ha estat la causa de la petició municipal


L’Ajuntament de Martorell ha aprovat una moció per unanimitat per recuperar la titularitat dels terrenys que va cedir gratuïtament per a la construcció d’un Centre de Formació de Professional de l’Automoció de Catalunya (CFPAC) a l’any 2009, si la Generalitat no es compromet a posar en marxa el projecte en breu.

El consistori lamenta que el centre continuï aturat i demana al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i les quatre conselleries de la Generalitat responsables de l’escola una actuació immediata per posar-lo en funcionament. L’administració local argumenta que en el document de la cessió es preveu la possibilitat de recuperar els terrenys si en cinc anys no s’han destinat a la finalitat per a la qual es van cedir i ha llançat un ultimàtum aprovant per unanimitat una moció que permetria demanar a la Generalitat el retorn dels terrenys.

Segons fonts municipals, “Hem esperat cinc anys i estem en disposició de demanar la reversió dels terrenys. De fet, fa quatre anys que el centre està construït però no hi ha contingut, ja que només s’hi fan alguns cursos de Garantia Juvenil que amb prou feines reuneixen uns 50 alumnes dels quasi 14.000 que podia albergar anualment l’espai”.

La Bústia s’ha posat en contacte amb la gerència del centre qui ha declinat fer declaracions sobre aquest tema. El CFPAC va ser inaugurat el 20 de març de 2015 per les principals autoritats del moment.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: