Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia ple pressupost Masquefa

Masquefa aprova un pressupost que passa dels 15 milions d’euros

Per 2 de desembre de 2021 a les 12:00 0 550 Visites

Augmenta les subvencions a les entitats locals i les partides de Benestar Social i Gent Gran i Habitatge

L’Ajuntament de Masquefa ha aprovat el pressupost del 2022, que ascendeix fins als 15.172.997,43 euros i augmenta en més d’un milió d’euros respecte al de l’any 2021.

Inclou una partida de 3.992.263,51 euros per a inversions. Destaquen l’inici de la primera fase de construcció del Centre de Dia (1.460.106,96 euros), l’asfaltatge i el desplegament del Pla de Mobilitat (prop d’un milió d’euros), la renovació de l’enllumenat exterior del municipi (350.000 euros), l’adequació del sector Oliveres (200.000 euros), les obres de reforma de l’Ajuntament (165.000 euros) i de la nova prefectura (140.000 euros), els treballs de millora del CEM (86.196,95 euros) i als centres educatius (85.000 euros) i l’adquisició de nou patrimoni (85.000 euros).

El consistori també preveu incrementar les subvencions que reben les entitats educatives, culturals i esportives del municipi, així com les partides de Benestar Social i Gent Gran en un 10%. Per primer cop, destinarà una partida de 85.000 euros a les àrees d’Habitatge i Patrimoni.

L’alcalde Xavier Boquete ha destacat que la gran novetat és “l’aposta de forma decidida per a recuperar els nivells d’inversió prepandèmia, posant l’accent en aquelles actuacions a la nostra via pública i equipaments que han de representar un salt qualitatiu per al creixement, el desenvolupament i el benestar de Masquefa i de tots els seus veïns”.

Elena Fernández, regidora d’Hisenda, ha explicat que “després de dos anys, els darrers, marcats pels estralls de la pandèmia, per a l’any 2022 fem un pas endavant per a seguir dinamitzant l’activitat social, cultural i econòmica de Masquefa i per a reforçar aquelles àrees que presten serveis essencials a la nostra població”.

Ivan Fraile, regidor de Planificació Econòmica i Innovació del Teixit Econòmic, ha posat l’èmfasi en què els pressupostos “tenen un marcat to social i estan clarament enfocats a la reactivació del municipi després de prop de dos anys de pandèmia. És moment de tornar a invertir en millores per a la vila i seguir estant al costat de tots els nostres veïns”.

ERC, a través d’un comunicat que ha fet arribar a La Bústia, explica el seu vot en contra perquè “no només no hi ha novetats, sinó que el futur de la vila continua emmanillat per una despesa condicionada als acords amb l’abocador i una aposta per rebentar el territori a través de polígons que no ofereixen res de bo ni a mig ni a llarg termini”. També destaquen que “mentre es ven una imatge de gran suport a les persones o d’Agenda Sostenible 2030, el nou Centre de Dia que ja va ser punta de llança de l’anterior campanya electoral segueix enfangat sense el finançament requerit”.

El pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor de Junts per Masquefa i PSC, l’abstenció de Cs i els vots en contra d’ERC i CUP.

Fotografia: El Ple s’ha celebrat l’11 de novembre [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Masquefa, Política