Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia cribratge

Masquefa cancel·la el nou cribratge de covid-19

Per 23 de desembre de 2020 a les 7:00 0 1502 Visites

A Martorell, Esparreguera, Collbató i Gelida ja ha finalitzat, mentre que a Sant Andreu encara continua

El Departament de Salut de la Generalitat ha comunicat que el nou cribratge massiu que s’havia de fer els dies 21 i 22 de desembre a Masquefa va ser suspès. L’alcalde Xavier Boquete ha informat a La Bústia que es va cancel·lar perquè el municipi ha baixat de 100 en incidència acumulada, que significa el nombre de casos per cent mil habitants en els últims catorze dies. És un indicador per saber si la pandèmia està o no controlada.

L’Ajuntament ha demanat disculpes als veïns i ha fet una crida per seguir extremant les precaucions. Al mes de novembre es va fer una primera fase del cribratge, tot i que encara no s’han fet públics els resultats.

A Martorell, la campanya va acabar divendres 18 de desembre amb un total de 2.440 test d’antígens realitzats des del 27 de novembre. Amb les proves s’han detectat 9 persones positives de covid-19. L’alcalde Xavier Fonollosa ha agraït a tothom “per participar en aquest cribratge que ha servit per obtenir dades sobre la incidència al nostre poble, detectar el virus i per conscienciar de la importància de les mesures de prevenció en tot moment”.

A Sant Andreu, les proves es van començar a fer l’1 de desembre i fins al 14 se l’han fet 919 veïns, dels quals s’han detectat 10 casos positius. El cribratge s’allargarà tot el mes.

A Esparreguera, de dilluns 14 a divendres 18 de desembre s’han realitzat 913 tests i s’han detectat 4 positius asimptomàtics. L’alcalde Eduard Rivas ha explicat que “els professionals mèdics ja ens van avisar que aquesta era la tendència i que arreu on s’està fent les dades són similars”.

A Collbató, 601 persones han participat en el cribratge durant els 4 dies i només s’ha detectat 1 cas positiu.

A Gelida s’han fet 765 tests i tots han resultat negatius.

Fotografia: Salut fa cribratges a la zona per detectar la població assimtomàtica [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: