Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia Masquefa Agenda Urbana Local

Masquefa impulsa l’Agenda Urbana Local

Per 13 d'abril de 2022 a les 17:00 0 640 Visites

Amb l’objectiu de planificar i definir les prioritats i objectius de futur del municipi

Masquefa es convertirà pròximament en un dels primers municipis de Catalunya en desenvolupar i disposar d’una Agenda Urbana Local. Es tracta d’una eina de planificació estratègica urbana i territorial que ha impulsat l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona, que assumeix el cost total del desenvolupament del projecte.

Amb aquesta, es defineix les prioritats i objectius de futur del municipi i permet materialitzar els principis i objectius de les agendes globals en polítiques i accions transformadores concretes.

En aquest sentit, l’alcalde Xavier Boquete ha comentat que l’Agenda Urbana Local “ens permetrà posar ordre i definir quines són les accions prioritàries que hem de desplegar al llarg dels pròxims anys per tal de donar compliment als objectius de desenvolupament sostenible que hi ha establerts a l’Agenda 2030”.

Per la seva banda, el regidor de Planejament Urbanístic i Sostenibilitat, Daniel Gutiérrez, ha destacat: “Som el municipi més petit de la demarcació de Barcelona que tira endavant aquest projecte, i això representa tot un repte, ja que Masquefa ha d’aportar el seu gra de sorra a la sostenibilitat global”.

Després d’una primera fase on s’han recopilat informacions, dades i plans desenvolupats pel consistori, ara els treballs de l’Agenda Urbana Local estan en una segona fase. Actualment, s’està fent un buidatge de tots els plans desplegats i prevists al municipi. També es duran a terme sessions de treball en grup amb tècnics municipals i polítics per a recopilar més informació per tal d’establir línies estratègiques i accions a desenvolupar.

En la tercera i quarta fase es definirà el Pla d’Acció a seguir, s’implantarà i se’n farà un seguiment.

Fotografia: Presentació de l’estat dels treballs de redacció de l’Agenda Urbana Local a la sala d’actes del CTC el dijous 7 d’abril [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Masquefa, Societat