Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia obres estacio i casc antic Masquefa (1)

Masquefa millorarà la seguretat a l’estació de tren i transformarà el casc antic

Per 12 de març de 2023 a les 7:00 0 493 Visites

El consistori ha arribat a un acord amb FGC per eliminar la circulació de vehicles del pas a nivell

L’Ajuntament de Masquefa i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han arribat a un acord per adequar el pas a nivell que hi ha situat al costat de l’estació de tren i convertir-lo en ús exclusiu per a vianants. El projecte té un cost de 2,3 milions d’euros. Està previst que les obres comencin a l’últim trimestre d’aquest any i tindran un termini d’execució de 16 mesos.

Els treballs consistiran en la supressió del pas de vehicles, en l’adequació dels accessos i en la instal·lació de senyalització acústica i lluminosa. També es reurbanitzaran els carrers de l’entorn per guanyar espai pels veïns i per a l’ús de bicicletes, ampliant les voreres i reduint l’espai per al pas dels vehicles. A més, es crearà una nova plaça amb un espai d’esbarjo i una zona verda.

L’objectiu d’aquesta actuació és millorar la seguretat ferroviària i vial del municipi i contribuir a la permeabilitat i integració de la línia Llobregat – Anoia al seu pas per Masquefa.

El president de FGC, Toni Segarra, ha dit que “amb aquesta actuació millorem l’entorn de l’estació i contribuïm a que les persones comptin amb més espai per caminar, per desplaçar-se còmodament i per gaudir de l’entorn de l’estació. “La voluntat de Ferrocarrils és que les infraestructures ferroviàries puguin conviure amb el dia a dia de les persones i no suposin un element que distorsioni l’urbanisme”.

Actuacions al casc antic de Masquefa

D’altra banda, l’Ajuntament també actuarà al casc antic per transformar-lo en un entorn més accessible, segur i sostenible. Preveu la reurbanització de la travessera B-224z, corresponent al carrer Major, amb la transformació d’aquesta via en un carrer de plataforma única des del carrer Rogelio Rojo fins a la plaça de la Vila. L’actuació tindrà un cost de gairebé 2 milions d’euros i s’executarà per mitjà d’una licitació que durà a terme la Diputació de Barcelona.

L’alcalde Xavier Boquete ha destacat que “la transformació del casc antic no només ens permetrà millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, sinó potenciar i dinamitzar la vida social, cultural i comercial d’una de les zones més icòniques i històriques de la vila. El casc antic requeria d’una reforma per dignificar i modernitzar els seus carrers, i amb aquesta transformació ens permetrà transitar-hi de forma més amable, segura i sostenible”.

Fotografies: Simulació de les obres a l’estació de tren de Masquefa [FGC]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Masquefa, Societat