Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia signatura conveni Masquefa, Piera i Hostalets de Pierola

Masquefa s’alia amb dos municipis per impulsar nou sòl industrial

Per 22 de gener de 2022 a les 7:00 0 647 Visites

Juntament amb Piera i Hostalets de Pierola busquen generar més activitat econòmica i llocs de treball a l’Anoia

Els ajuntaments de Masquefa, Piera i Els Hostalets de Pierola, juntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia, han signat un conveni per treballar plegats en el desenvolupament de nou sòl industrial. L’objectiu és atraure empreses i generar ocupació. Els tres municipis del sud de l’Anoia sumen uns 30.000 habitants i uns 110 km2.

El projecte té un cost total de 19.831,89 euros, dels quals l’Ajuntament de Masquefa assumirà 6.610,63 euros (un 33%).

Entre els tres ajuntaments i l’ens comarcal es consensuarà un document tècnic que s’enviarà a la Generalitat perquè serveixi de base per a la redacció d’un nou Pla Director Urbanístic dels Polígons d’Activitat Econòmic de la Zona de l’Anoia Sud.

Un dels aspectes més destacats és la situació estratègica dels tres municipis aliats, ja que es troben propers amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a importants infraestructures de comunicació.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal de l’Anoia, ha destacat que “amb aquest conveni superem una barrera que fins ara no havíem traspassat: deixem de mirar-nos el melic com a municipis i passem a compartir l’estratègia de desenvolupament del nostre territori”.

A més, ha valorat que l’acord “representa una gran satisfacció per a tothom, ja que una part del territori de la comarca de l’Anoia s’uneix per expressar la seva voluntat i començar a treballar conjuntament”.

Daniel Gutiérrez, responsable entre altres del planejament urbanístic i promoció del Territori de Masquefa i conseller de Consell Comarcal ha dit que “l’alianca entre els tres municipis de l’Anoia Sud per cercar nous espais d’activitat econòmica és una gran oportunitat. Obre la porta al desenvolupament del territori“.

I ha afegit que “els tres municipis sumem 30.000 habitants que mereixem garantir el nostre futur generant atracció econòmica i bastint un entorn social sostenible, just i cohesionat. L’acord per l’estudi d’un futur PDUAE és una bona notícia de la que som partíceps i celebrem”.

Fotografia: Els tres alcaldes de l’Anoia Sud durant la signatura del conveni a la Sala del Foment de Piera [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Masquefa