Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia Movem Martorell presentacio foto candidatura

Movem Martorell demana informació de l’Ajuntament a través de la GAIP

Per 12 d'agost de 2020 a les 17:00 0 1213 Visites

El segon grup de l’oposició mostra la seva “incredulitat en haver de recórrer a un òrgan supramunicipal per tal de poder accedir a informació pública”

La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) ha donat la raó a Movem Martorell en relació a una reclamació presentada al mes de març, després que el grup demanés informació de diversos temes a l’Ajuntament i aquest es negués a cedir-la, segons explica el grup municipalista en una nota de premsa.

Al mes de febrer, Movem va fer quatre peticions d’informació, entre les quals hi havia el cost de la Nit de l’Esport dels anys 2017 i 2018, la relació de llocs de treball del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones o l’Avantprojecte del Parc Fluvial, entre d’altres.

La nota emesa de Movem detalla que “el cost de la Nit de l’Esport en any electoral va ser de 68.000€, més que la despesa en ajuts al comerç o a la creació d’ocupació l’any 2019”.

Davant el rebuig de les peticions per part del govern, van presentar una reclamació davant la GAIP. La mediació va tenir lloc divendres 19 de juny, després d’ajornar-se degut a l’estat d’alarma quan l’Ajuntament va fer arribar tota la informació pendent.

Movem afirma que l’Ajuntament es va negar a cedir la documentació de l’avantprojecte del Parc Fluvial i el 6 de juliol la GAIP va emetre una resolució al respecte a favor de Movem.

En el comunitat, el grup municipalista ha volgut manifestar “la nostra incredulitat en haver de recórrer a un òrgan supramunicipal per tal de poder accedir a informació pública necessària per a exercir les nostres funcions”.

Fonts del govern de Junts per Martorell afirmen que “sempre donem tota la informació i més de les que ens demanen. Tenim una gran transparència, prova d’això és que l’Ajuntament de Martorell ha rebut per tercer any consecutiu el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la informació pública assolint el 100% dels indicadors positius”.

Respecte a l’avantprojecte del Parc Fluvial, “no l’hem donat perquè no hi ha cap projecte constructiu del riu, no el tenim, els projectes són públics o sigui que seria accessible per a tothom”.

Aquí la resolució de la GAIP.

La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) és un òrgan independent nomenat pel Parlament de Catalunya.

Fotografia: Presentació de la candidatura de Movem Martorell a les eleccions de 2019, a la plaça Pompeu Fabra el 4 de maig [MM]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Política