Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024
La Bustia Movem Martorell presentacio foto candidatura

Movem Martorell presenta una candidatura jove i paritària

Per 8 de maig de 2019 a les 21:00 0 1534 Visites

L’equip encapçalat per Xavi Sáez i Laura Ruiz presenta 4 persones de menys de 30 anys entre els primers sis llocs de sortida

La candidatura municipalista Movem Martorell ha presentat les 28 persones de la llista amb la qual concorren a les eleccions municipals. L’acte ha seguit el format habitual i s’ha celebrat a la plaça Pompeu Fabra del barri de Buenos Aires, aquest dissabte 4 de maig.

Des de la formació destaquen la bona participació de la convocatòria que vol “trencar amb l’estil de la resta de partits, presentant-se al centre d’un barri obrer”. De la llista que és “paritària 100%, amb 14 homes i 14 dones, amb joves i amb persones amb experiencia”.

Xavi Sáez, Laura Ruiz, Asunción Moreno, Àngels Cardona i Marc Obiols són els 5 primers de la llista i han explicat els 5 eixos principals que defineixen el projecte de Movem. També ha parlat qui ha estat el portaveu del grup municipal en aquest mandat, Jose Simón, que segueix donant suport a la candidatura però que va tenir una intervenció en forma de comiat.

Marc Obiols s’ha centrat en mediambient i mobilitat. Sobre la necessitat urgent de prioritzar la protecció de l’entorn natural, les mesures contra la contaminació en un dels municipis amb més emissions de la comarca, i l’aposta ferma per canviar de rumb i aplicar el Pla de Mobilitat Sostenible a Martorell.

L’Àngels Cardona ha posat de relleu la necessitat de defensar l’educació i la sanitat a Martorell, un municipi amb ràtios d’alumnes per sobre la mitjana, on s’han tancat línies de P3 durant aquest mandat, amb un CAP i un Hospital saturats. En matèria d’Igualtat, ha defensat la creació d’una Regidoria d’Igualtat que apliqui la perspectiva de gènere de forma transversal a totes les polítiques des d’urbanisme a economia o serveis socials.

L’Asunción Moreno ha defensat la necessitat de construir un Martorell socialment just, on cap persona quedi fora de llars d’infants, centres d’esport o activitats extraescolars per no poder pagar. La proposta, que la formació defensa des de l’inici de l’actual mandat, és aplicar la tarifació social, que permeti accedir als serveis públics en funció de la renda de cada família. D’altra banda, Moreno ha denunciat l’abús que es fa al municipi de l’externalització, aprimant cada cop més i de forma alarmant la capacitat de proveir serveis de forma pública.

Laura Ruiz ha defensat un model de ciutat on garantir el dret a l’habitatge depengui de l’administració pública i no d’entitats privades com bancs, fons voltors o grans constructores. ha denunciat que la inversió en arranjar voreres hagi estat d’11 milions d’euros l’any 2018 enlloc d’haver destinat recursos a ampliar el parc públic d’habitatge. Com a exemple, fa un mes, la cooperativa Sostre Cívic va adquirir per tanteig i retracte (dret que també té l’Ajuntament) un edifici a Martorell d’11 habitatges per 800.000€.

Per últim, el cap de llista, Xavi Sáez, ha defensat l’aposta que fa la candidatura municipalista per la protecció del petit comerç local i de proximitat com a part del patrimoni i la vida de Martorell. Sáez ha proposat, d’una banda, regular i limitar la concessió de llicències a grans superfícies a través d’un Pla d’Usos, però a més, aconseguir un canvi cultural, una societat compromesa amb les botigues de barri, definint una estratègia de dinamització del comerç i del Mercat Municipal i de conscienciació de la importància de consumir de forma responsable.

Movem té en aquest mandat 4 regidors a l’Ajuntament. Els assistents, entre aplaudiments, van agrair la feina dels actuals regidors i regidores, Jose Simón, Laura Ruiz, Asunción Moreno i Àngels Cardona, així com Ricard Sánchez, que va deixar el consistori fa un any per motius personals.

Aquesta és la llista que presenta Movem Martorell-En Comú Guanyem (MM-ECG):

1 – Xavier Sáez De Cortazar Gea

2 – Laura Ruiz Sigüenza

3 – Asunción Moreno Lopez

4 – Ángels Cardona Quintana

5 – Marc Obiols Villar

6 – Paula García Solís

7 – Pere Casals Mitjans

8 – Marisol Solís Fernández

9 – Ricard Sanchez Gaya

10 – Mònica Lopez Llopart

11 – Adrià Arqué Armestoy

12 – Eulalia Porta Falguera

13 – Carlos Alberto Acosta Rizo

14 – Eva Carmona Reifs

15 – Eloy Julian Ramon Garcia

16 – Alexandra Roijals Sansano

17 – Mohamed Idrissi Botefah-Darkaui

18 – Gregoria Ochoa Bodero

19 – Antonio Miguel Peña Arroyo

20 – Encarnación Sigüenza Piña

21 – Jose Antonio Simón Cabrera

Suplents

1 -Javier Gómez Revuelta

2 – Teresa Ordoñez Hernandez

3 – Marcos Matias Moreno

4 – Estela Acón Puertas

5 – Domingo Arribas Navarro

6 – Amparo Gea Lopez

7 – Manuel Moreno Guerrero

Fotos: noticies.martorell.cat.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: