Dilluns, 20 maig 2024
  • Dilluns, 20 maig 2024
La Bustia Moviment Veinal Olesa Justicia Social (3)

Moviment Veïnal d’Olesa commemora el Dia Mundial de la Justícia Social

Per 24 de febrer de 2021 a les 17:00 0 562 Visites

Les associacions llegeixen un manifest i expressen la preocupació pel nou Pla Urbanístic

La Plaça Catalunya d’Olesa va acollir dissabte 20 de febrer l’acte engegat pel Moviment Veïnal en commemoració del Dia Mundial de la Justícia Social. L’esdeveniment va comptar amb totes les mesures de salut corresponents i les persones que van visitar l’exposició, els tallers i el punt d’informació ho van fer de forma esglaonada.

L’acte central va ser l’exposició a l’aire lliure del conte ‘Una vila ben viscuda’, creat per més d’una vintena de veïns del municipi. El relat planteja una possible Olesa equilibrada entre les necessitats humanes i la natura. Es va aprofitar per agrair l’esforç de tots els que van participar-hi i Espe Piñero va interpretar un fragment del conte.

Durant l’esdeveniment també es va fer la lectura d’un manifest per part de les associacions veïnals, mitjançant el qual van reivindicar el suport mutu i l’acompanyament comunitari com a pràctiques a preservar. Alhora, van expressar la preocupació pel nou Pla Urbanístic basat en el creixement i la construcció de nous habitatges i que comportarà la destrucció de la natura.

L’objectiu del Dia Mundial de la Justícia Social és donar visibilitat a les lluites de persones, col·lectius i entitats relacionades amb l’urbanisme inclusiu, el dret a l’habitatge, la sanitat universal o l’educació pública, entre d’altres.

Fotografies: Acte en commemoració del Dia Mundial de la Justícia Social a Olesa [Moviment Veïnal]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat