Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia centre penitenciari Brians 2 Sant Esteve

Nova agressió greu a un funcionari de Brians 2

Per 6 de desembre de 2021 a les 11:10 0 551 Visites

Un intern ha empès a un treballador, que ha caigut a terra i ha quedat inconscient per un cop al cap

El Sindicat professional de presons de la UGT ha denunciat que un funcionari de Brians 2, a Sant Esteve, ha patit una “greu agressió” per part d’un intern aquest diumenge. Un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’ha evacuat a l’Hospital de Bellvitge.

Els fets s’han produït quan un intern ha empès el cap d’unitat del Servei Interior del mòdul 4 i l’agredit ha caigut a terra, quedant inconscient una estona fruit d’un cop al cap. Els serveis mèdics del centre l’han atès en un primer moment abans de l’arribada del SEM.

Després, l’atacant ha ruixat amb gel hidroalcohòlic els funcionaris que hi havia allà i ha tret un encenedor. L’han immobilitzat per traslladar-lo al departament de règim tancat i pròximament serà canviat de presó.

L’agressor està condemnat per dos delictes de conducció sota la influència de l’alcohol o les drogues i per tres delictes de conducció sense permís, que sumen una condemna acumulada de 26 mesos i 16 dies. A més de 3 mesos i 165 dies per responsabilitat personal subsidiària.

Els funcionaris de presons han reclamat en reiterades ocasions més seguretat als seus llocs de feina. Precisament el divendres es van reunir als centres de Brians 1 i Brians 2 per manifestar-se. Davant aquest nou incident, el sindicat ha preguntat a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, “fins quan està disposada a seguir posant en perill la vida dels seus treballadors”.

Fotografia: Un intern agredeix un treballador de Brians 2 [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: