Dilluns, 24 juny 2024
  • Dilluns, 24 juny 2024
La Bustia no a la guerra Olesa (1)

Olesa acull els primers refugiats ucraïnesos

Per 28 de març de 2022 a les 7:00 0 662 Visites

L’Ajuntament ha activat ajuts d’emergència i l’escolarització dels menors

Olesa ha estat el primer municipi de la zona de difusió de La Bústia que ha comunicat que ja està allotjant els primers refugiats ucraïnesos que han arribat a la vila. Es tracta de vuit adults i sis menors que s’han hostejat a casa de familiars ucraïnesos residents.

Des de Serveis Socials han activat ajuts d’emergència per alimentació, targetes moneders per a la compra de productes de primera necessitat, l’escolarització dels menors, l’empadronament, la cerca d’habitatge, l’alta dels nouvinguts al CAP i la recerca de feina. El procés d’acollida a Olesa comença al Servei d’Acollida i de Foment de la Integració (SAFI).

Ara l’Ajuntament està organitzant l’acollida de tots aquells refugiats que arribin i no tinguin arrelament al municipi. Així ho ha explicat el regidor de Benestar Social, Jordi Martínez, després d’una reunió celebrada dimecres: “Si fins ara arribava gent que tenia contactes, és possible que en les properes onades arribin refugiats amb menys recursos i que no tenen cap vincle al municipi. A aquesta falta d’arrelament se suma la dificultat afegida de l’idioma”.

La cap del Departament de Cooperació i Diversitat, Alba Tarroc, ha destacat que la situació “pot canviar molt ràpidament perquè el permís que ha donat Europa per a l’arribada de refugiats amb allotjament, permís de feina i educació fa que hi hagi molt moviment”.

La campanya ‘Olesa amb Ucraïna’ també ha recollit aliments i material que s’han enviat a la població afectada, així com aportacions econòmiques per a la compra de medicaments.

Fotografia: Concentració en contra de la guerra a Olesa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat