Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Premi Recerca Vila Olesa

Olesa dona a conèixer els guanyadors dels Premis de Recerca Vila

Per 15 de juny de 2021 a les 12:00 0 543 Visites

Laura Planagumà, Marta Pérez i Constanza Llorca han estat les guardonades

El treball guanyador de la modalitat Ciència Oberta de la 37a edició dels premis de Recerca Vila d’Olesa ha estat ‘Amors, pregrines ronya. Estudi d’un cançoner d’Olesa de Montserrat’ de Laura Planagumà. Es tracta d’un estudi del cançoner manuscrit que forma part d’un fons donat per la família Boada a l’Arxiu Parroquial d’Olesa, on hi ha lletres de caramelles, de goig i també aquest cançoner de 7 cançons datat dels segles XVIII i principis del XIX. L’autora ha rebut un premi de 1.500 euros.

Pel que fa al 27è Premi Batec Jove, la guardonada ha estat Marta Pérez pel treball ‘Educació. El llarg viatge des del món actual cap a la transformació social’. És un estudi de l’escola pública on es plantegen dubtes sobre l’educació i es fa una revisió del sistema educatiu des del segle XIX fins a l’actualitat. El guardó està dotat amb 400 euros per a l’autora i 400 més per al centre.

El Premi de Recerca amb Perspectiva de Gènere ha estat per Constanza Llorca amb el treball ‘Feminismos y mujeres de Abya Yala en Barcelona (2000-2020). Genealogías descoloniales y antirracistas”. Es tracta de la tesi de màster de l’autora, qui ha volgut retratar el moviment feminista a Barcelona a les darreres dues dècades, destacant el moviment de Llatinoamèrica des d’un plantejament polític i feminista. Ha rebut una dotació econòmica de 1.500 euros.

Els premis s’han entregat al Saló de Plens de l’Ajuntament en un acte presidit per l’alcalde Miquel Riera, el regidor de Cultura Xavier Rota i la regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ Ada Agut.

Fotografia: Guanyadores del Premi de Recerca Vila d’Olesa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Olesa de Montserrat