Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
Olesa - La Bustia - memoria historica

Olesa fa un pas endavant en la divulgació de la memòria històrica

Per 31 de gener de 2020 a les 8:00 0 761 Visites

L’Ajuntament s’adhereix al projecte de l’associació Amical de Mauthausen per combatre el feixisme

L’Ajuntament d’Olesa s’adhereix al projecte de l’associació Amical de Mauthausen amb l’objectiu de divulgar la història dels deportats i deportades després de la Guerra Civil, la barbàrie del nazisme i la prevenció i la lluita contra el feixisme.

Així ho va confirmar el regidor de Cultura i Memòria Històrica, Xavier Rota, durant la presentació de la xarxa Mai Més a Olesa. “L’objectiu és continuar amb la tasca de recuperació d’aquesta memòria al municipi”, va dir Rota.

En l’acte de presentació va assistir-hi el president d’Amical de Mauthausen, Enric Garriga. De la xarxa Mai Més, Garriga va destacar que és “un projecte municipalista” que es dirigeix a “entitats i centres educatius” i que promou “accions divulgatives que s’adapten a cada municipi”.

La xarxa Mai Més permetrà, a més, “reparar el dany i l’oblit de les víctimes i les seves famílies”. Olesa promou les jornades ‘Memòria i Justícia’, juntament amb el Memorial Democràtic com l’adhesió a la Xarxa d’espais de memòria o el projecte Stopelsteine, que recorda els olesans deportats als camps de concentració nazi.

Fotografia: Garriga i Rota durant la presentació de la Xarxa Mai Més [Ajuntament]

 
Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: