Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia excursio calç, guix i passat rural Olesa 2

Olesa organitza dues excursions a l’entorn del municipi

Per 12 de febrer de 2024 a les 7:00 0 344 Visites

Una sobre ‘La calç, el guix i el passat rural’ i una altra relacionada amb els ‘Paisatges de l’oli’

El Departament d’Espai Públic de l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat dues activitats a l’entorn del municipi en aquests dos primers caps de setmana de febrer.

Aquest diumenge 11 de febrer s’ha fet l’excursió ‘La calç, el guix i el passat rural’. Els participants han interpretat els importants canvis que ha experimentat el paisatge local en els darrers segles i han visitat vestigis de forns de calç i pedreres. També han visitat zones d’extracció de guix, un material essencial en l’època preindustrial.

A més, en les zones muntanyoses més septentrionals del municipi els excursionistes han vist antics conreus de ceps i oliveres que recorden els temps en què l’agricultura era una part fonamental de la vida diària. Durant la jornada també s’ha fet una demostració col·lectiva amb una maqueta de l’estructura d’un forn de calç.

D’altra banda, el dissabte 3 de febrer una vintena de persones van participar en l’excursió ‘Paisatges de l’oli d’Olesa’. La finalitat de la proposta era conèixer el paisatge agrari del municipi, el cultiu de l’olivera i promoure l’activitat física. Va ser una activitat complementària a l’Oli Trail Montserrat.

Fotografies: L’Ajuntament d’Olesa ha organitzat dues excursions aquest febrer [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat