Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia presentacio Festa Major Olesa 1

Olesa presenta el programa i el cartell de la Festa Major

Per 4 de maig de 2024 a les 7:00 0 337 Visites

Concerts de Figa Flawas i Lal’Ba, un sopar popular, la recuperació del pregó i una cloenda musical són algunes de les novetats

L’Ajuntament d’Olesa ha presentat, aquest divendres a la Casa de Cultura, el cartell i el programa d’actes de la Festa Major que se celebrarà del 21 al 25 de juny. Algunes de les novetats i plats forts són els concerts de Figa Flawas i el grup olesà Lal’Ba, un sopar popular per la revetlla de Sant Joan, la recuperació del pregó amb talent local i una cloenda musical.

La principal festa d’Olesa i la primera d’estiu dels 10 municipis de difusió de La Bústia, comença el divendres 21 de juny amb el pregó des del balcó de l’ajuntament a càrrec de les medallistes olesanes del Mundial de patinatge artístic Paula Panicello, Laia Buch i Andrea Prieto. A continuació, un espectacle infantil, La nit de les bèsties amb el Drac Olivé, un concert i DJ.

Dissabte el torneig de futbol sala de 24 hores, la trobada de gegants i diversos tallers. A la nit, concerts per a tots els públics: amb Figa Flawas a la plaça de Catalunya, on continuarà la Nit dels 80, el Dj Peret i el Dj Pablo. A la plaça de la Sardana, Cafè Trio; i al Parc Municipal, les Barraques. A la plaça de l’Oli, la festa jove amb Dj Trapella i el Dj olesà Dylan Lorenzo.

Diumenge, revetlla de Sant Joan, tallers, un espectacle i un vermut musical d’Olesa Sardanista a l’arbreda del Parc Municipal. Arriben des de Weingarten el Cor dels 40 anys de l’agermanament entre Olesa i la població alemanya que oferiran un concert conjuntament amb les corals d’Olesa i Abrera a la parròquia.

Al vespre, l’arribada de la Flama del Canigó i l’encesa de la foguera amb els Diablots, Custus Ignis i el Drac Olivé. aquest any al Llac Municipal. I com a principal novetat, ‘el sopar popular de la foguera’.

La nit de la revetlla, més música: l’orquestra Xarop de nit a la plaça de l’Oli; Tribut a Mecano i The Tutsies a la plaça de Catalunya i el concert de Lal’Ba al Parc Municipal.

El dilluns 24 hi haurà més activitats i espectacles com el de l’Esbart Olesà a La Passió, el Sardaxou d’Olesa Sardanista i ‘La nit de la llum‘ amb una rua i final de festa que anirà des de l’ajuntament a la plaça de Catalunya. En paral·lel, el Parc Municipal acollirà una nit jove.

La festa clourà el dimarts 25 amb una ballada de sardanes, tastets de gastronomia olesana i, com a novetat ‘La Nit de Canet‘, una proposta musical de rock català al Parc Municipal.

 

El cartell

A l’inici de l’acte, l’alcalde Jordi Parent i el regidor de Festes Ferran Cerdeira, han presentat el cartell, escollit dijous pel jurat qualificador d’entre una trentena d’obres presentades. L’autor és Jaume Gubianas de Navàs i l’obra porta per títol ‘Un sol poble’.

Cerdeira ha explicat que el jurat ha valorat “els molts elements identificatius d’Olesa que hi ha al cartell”. Es poden veure edificis i indrets emblemàtics i col·lectius i de tradició festiva i cultural olesana com els gegants, els diables o les sardanes.

A més de l’alcalde, han presentat l’acte i les activitats el regidor de Festes, Ferran Cerdeira i les regidores de Cultura, Joventut i Educació i Infància, Emma Duran, Laia Montes i Anna Valero. I entre el públic assistent, l’autor del cartell, regidors i membres d’entitats locals.

Fotografies: Presentació de la programació i del cartell de la Festa Major d’Olesa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: