Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia presentacio Bicibus Olesa

Olesa presenta el projecte innovador ‘Bicibús’

Per 20 de maig de 2024 a les 17:00 0 217 Visites

Consisteix a anar a l’escola en bicicleta i en grup i està previst que es posi en marxa quan torni a començar el curs escolar

L’Ajuntament d’Olesa, la Unió Ciclista Olesana i les Associacions de Famílies d’Alumnes de les escoles Puigventós i Creixen Povill han presentat el ‘Bicibús‘, un projecte de mobilitat innovador. Té com a objectiu fomentar una modalitat de transport sostenible i segur que consisteix a anar a l’escola en bicicleta i en grup.

El recorregut està dissenyat amb parades definides, semblants a les parades de transport públic i amb horaris establerts per arribar a les escoles a l’hora d’entrada. Pel que fa a la tornada, aquesta serà lliura.

El servei comptarà amb el suport d’una aplicació mòbil que permetrà a les famílies seguir en temps real el trajecte dels infants.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ivan Carreira, ha definit el projecte com “un grup d’infants que es mouen en bicicleta de camí a l’escola, que s’autogestionen i tenen autonomia, amb uns adults que els acompanyen i supervisen”.

En la presentació, que s’ha fet el 16 de maig a l’Escola Puigventós, ha estat present Helena Vilardell, responsable de l’empresa Canvis en Cadena. Vilardell ha definit tres tipus de ‘Bicibús’: el familiar, en què els pares acompanyen els seus fills; el delegat, on el grup inclou infants sense pares; i amb monitoratge, que compta amb monitors experts que s’encarreguen de guiar i vetllar pel grup.

El divendres 31 de maig es realitzarà una formació sobre el funcionament i organització necessaris per començar. Els divendres 7 i 14 de juny es durà a terme les proves amb infants com aprenentatge de cara a fixar ja a l’inici del curs vinent el projecte definitiu.

Fotografia: Presentació del projecte ‘Bicibús’ a Olesa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat