Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia mural Moli Oli Olesa

Olesa recupera façanes emblemàtiques amb murals pictòrics

Per 29 de juliol de 2019 a les 12:00 0 937 Visites

Una iniciativa de l’Ajuntament pretén posar en valor el patrimoni paisatgístic del municipi

A tocar del Molí de l’Oli, llueixen dos murals a les parets del nou carreró que uneix el carrer Anselm Clavé amb la Riera de Can Carreras i el carrer Clota. El primer -al carrer Clota- ha estat a càrrec d’Ada Agudo i Adrià Canet, del col·lectiu Doble A Art i el segon, ha anat a càrrec de la cooperativa d’artistes DBòlit. L’un representa les branques d’olivera i l’altre un paisatge agrícoles olesà, amb elements destacats com la Torre del Rellotge o la muntanya de Montserrat. El mural també inclou poemes de Joan Coca i del poeta olesà Miquel Guillamon.

Aquests dos murals s’afegeixen al que es va estrenar el febrer passat amb un mural que va revitalitzar un dels accessos al nucli antic d’Olesa, en la confluència entre els carrers Coscoll i Anselm Clavé. El mural, obra de l’artista Carles Arola, reprodueix una típica casa tradicional del nucli antic, amb elements com la diligència al balneari de la Puda, i personatges al·legòrics als músics de cobla, dansaires de l’Esbart, els Miquelets i el fotògraf Alfons Gumfaus.

La iniciativa s’emmarca dins el projecte Patrimoni i comunitat, impulsat per l’Ajuntament, que pretén recuperar diferents grans façanes d’Olesa a través de l’art. El regidor Xavier Rota ja ha avançat que el projecte inclourà, com a mínim, dos murals més, un dels quals es dedicarà a la festa i cultura popular olesana. Ara bé, encara no s’han decidit els espais escollits.

Foto principal: Mural a la façana lateral del Molí d’Oli. Aj.

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Cultura, Olesa de Montserrat