Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia Fira del Gall Restaurant Cigro d Or guanyador concurs

Oriol Llavina cuina el millor plat amb Gall del Penedès

Per 27 de desembre de 2019 a les 7:00 0 1299 Visites

El xef gelidenc regenta El Cigró d’Or a Vilafranca, el restaurant guanyador del concurs de la Fira del Gall

El restaurant El Cigró d’Or del cuiner gelidenc Oriol Llavina ha guanyat el primer Concurs al Millor plat cuinat amb Gall del Penedès. El certamen es va celebrar el cap de setmana dins dels actes de la Fira del Gall de Vilafranca.

Entre el jurat hi havia el director de la revista Cuina, el periodista abrerenc Josep Sucarrats. L’acompanyava la finalista del programa de TVE, Masterchef Junior, Aina Roglan; i l’influencer gastronòmic, Pau López (@factorgastronomic), que van valorar els plats dels sis restaurants participants en la mostra gastronòmica.

Després de tastar-los tots, tenint en compte els criteris de gust, textura, aroma i presentació, el jurat va atorgar el primer premi al restaurant El Cigró d’Or pel seu Gall del Penedès amb IGP amb paltruc mallart, tòfona negra i cebes.

Els altres dos finalistes van ser: el segon premi, el Gall del Penedès amb IGP rostit al forn amb caneló de pera farcit de fruits secs del restaurant Masia La Torre Del Gall – Can Soler de Sant Cugat Sesgarrigues; i el Gall del Penedès amb IGP rostit amb poma del restaurant Sant Jordi Ca La Katy de Sant Martí Sarroca, el tercer premi.

El Cigró d’Or té una llarga trajectòria, es va obrir a Gelida fa més de 30 anys. Llavina el va agafar quan es va traspassar. I des del 2002 es troba a l’altell del Mercat de la Carn de la capital de l’Alt Penedès.

La Fira del Gall ha arribat a l’edició 355 amb multitud de propostes, com el Mercat d’aviram, la Mostra gastronòmica, el Celler Penedès, el reconeixement als criadors o la mostra de bestiari festiu de ploma, entre altres.

Segons l’organització, s’han venut 3.418 tiquets de degustació i, en conjunt, la despesa del visitant se situa entre els 50 i 60 €. La puntuació del visitant ha estat de 9 sobre 10, la nota més elevada dels últims cinc anys.

Fotografia: Oriol Llavina amb el guardó com a guanyador del concurs amb els membres del jurat, la regidora de turisme, Dolors Rius, i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: