Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
La Bustia Oriol Malet El Grinch de Sant Jordi

Oriol Malet il·lustra ‘El Grinch de Sant Jordi’

Per 16 d'abril de 2023 a les 7:00 0 810 Visites

El llibre l’ha escrit el periodista Jair Domínguez i el protagonista és Quim Monzó

L’il·lustrador Oriol Malet (Martorell, 1975), esparreguerí d’adopció, ha fet els dibuixos del llibre ‘El Grinch de Sant Jordi’ (Editorial Comanegra), publicat el 22 de març. L’escriptor i periodista Jair Domínguez és l’autor del text. El protagonista és Quim Monzó, que adopta el paper del Grinch de Sant Jordi i té la missió d’acabar amb l’alegria que se sent durant la Diada.

Malet ha comentat que “és una obra molt curta i ‘punk’, de lectura ràpida i en què, darrere de la broma aparent, s’amaga una crítica simpàtica cap al sector editorial, quant als llibres, els editors i els lectors, on tothom surt mal parat. En realitat tot i ser una crítica ferotge, alhora és un cant d’amor a la literatura, als llibres i al dia de Sant Jordi”.

Sobre el nom del llibre, l’il·lustrador ha dit que està pensat en “la figura, purament catalana, que odia Sant Jordi, però alhora no pot viure sense aquesta Diada. Hi ha la figura del Quim Monzó, que fa de protagonista i que s’ha sumat a la broma de celebrar aquest llibre”.

‘El Grinch de Sant Jordi’ ja es pot adquirir a les llibreries o a través d’aquest enllaç.

Fotografia: Oriol Malet, Quim Monzó i Jair Domínguez amb el llibre [@OriolMalet]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Esparreguera, Martorell