Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
Cultura - La Bustia - Oriol Malet

Oriol Malet il·lustra un llibre que recull frases del judici del procés català

Per 10 de juliol de 2019 a les 7:00 0 1177 Visites

L’esparreguerí d’adopció va fer els dibuixos des de la sala seguint la tècnica del ‘courtroom sketch’

Des d’avui, l’editorial Comanegra publica un llibre sobre el judici del procés català titulat Judici a la democràcia. Frases per a la història. L’obra vol deixar constància de les frases més rellevants del judici, que va tenir lloc al Tribunal Suprem, i il·lustra els rostres dels presos catalans independentistes i els d’alguns testimonis.

El llibre inclou un pròleg de Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont i Toni Comín, i il·lustracions d’Oriol Malet (Martorell, 1975), fetes en directe des de la sala seguint la tècnica del ‘courtroom sketch’. Boye creu que el llibre servirà “per refrescar la memòria i calcular la distància que hi ha entre la realitat, que tots hem vist, i la “veritat jurídica” que és la veritat que construirà el Tribunal per arribar a una conclusió jurídica amb la qual condemnarà o absoldrà”.

En un comunicat, Comanegra assenyala que l’anomenada causa especial 20907/2017, per la qual s’ha jutjat l’actuació del Govern entorn l’1-O i “és probablement la de més transcendència política de la història de Catalunya. La judicialització de la vida política catalana va arribar al seu clímax durant aquelles setmanes i el que s’hi va viure quedarà gravat a la memòria de diverses generacions”, apunta l’editorial.

El llibre inclou un recull de les frases del judici de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, Iñigo Urkullu, Enric Millo, Juan Ignacio Zoido, Diego Pérez de los Cobosm Josep Lluís Trapero, Ferran López, Daniel Baena, Artur Mas, Ada Colau, Antonio Baños, Roger Torrent, David Fernàndez, una tria entre els altres testimonis, les defenses i Manuel Marchena.

Judici a la democràcia. Frases per a la història inclou il·lustracions d’Oriol Malet, algunes d’elles fetes per encàrrec de La Vanguardia per acompanyar alguns dels seus articles, d’altres són inèdites i fetes exclusivament per a aquest llibre. Comanegra també ha detallat que un percentatge de les vendes del llibre anirà destinat a l’anomenada Caixa de Solidaritat.

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Cultura, Esparreguera